Kineski proizvođač motornih vozila "Geely" najavio je automobil koji poseduje sistem za odbranu od virusa

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Kineski proizvođač motornih vozila Džili "Geely" najavio je automobil koji poseduje sistem za odbranu od virusa korona. Taj auto će biti opremljen sistemom za filtriranje vazduha i na taj način će se sprečiti ulazak virusa u kabinu, a kompanija Džili kaže da je u pretprodaji naručeno 30.000 vozila.

Kineska vlada svakog meseca pomogne auto-industriju sa 200 miliona evra zbog uticaja virusa korona na kupovinu i proizvodnju vozila. Zato je kineska fabrika Džili, koja je vlasnik deset odsto "Dajmler Krajslera", utrošila velika sredstva da pronađe potpuno bezbedan sistem filtracije vazduha u kabini koji omogućava da virus korona ne uđe u putnički prostor, prenosi RTS.

"Uložićemo 53 miliona dolara u borbu protiv virusa koji ubija ljude širom planete, a najsnažniji je upravo u Kini, gde je prijavljeno oko 3.000 smrtnih slučajeva", rekao je Zao Fukan iz "Džili automobila".

To je prvi put da se ovako sofisticirani sistemi ugrađuju u automobile pa se može očekivati i visoka ciena, kažu u Džiliju. Ovaj patent, koji će filtrirati i ostale bolesti i zaraze, biće dostupan i drugim proizvođačima.

"Džili auto je u rekordnom roku razvio novi inteligentni sistem za pročišćavanje vazduha (IAPS). Ovaj visokoefikasan sistem za pročišćavanje vazduha radi u tandemu sa klima uređajem za izolaciju i eliminaciju štetnih elemenata kiseonika u kabini, uključujući bakterije i viruse", naveo je Zao Fukan.

Prvi automobili idu u serijsku proizvodnju već u maju, a prodaja počinje odmah preko interneta. Narudžbine samo stižu, a 30 odsto ih je van granica Kine.

 

Izvor: nezavisne.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti