Javno nadmetanje za imovinu firme „Vojvodinaput“, početna cena je polovina procenjene vrednosti

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Javno nadmetanje za imovinu zrenjaninskog preduzeća „Vojvodinaput“ u stečaju zakazano je za 22. septembar. Odbor poverilaca je odlučio da se „Vojvodinaput“ prodaje kao pravno lice i jedna funkcionalna celina. Sve poverioce o tome je obavestio stečajni upravnik ove nekada veoma uspešne putarske firme Slobodan Sudarov.

Na prodaju su ponuđeni objekti u ulici Žarka Zrenjanina u Zrenjaninu, poljoprivredno zemljište, pokretna imovina, odnosno vozni park i druga oprema, kao i gotovina i potraživanja. Deo opreme novijeg datuma proizvodnje trenutno je u zakupu, a jedan deo je neispravan i nalazi se u objektu „Vojvodinaputa“.

Prodavaće se i nekretnina u Novom Bečeju, koja se sastoji od jedne porodične kuće i dva neuknjižena pomoćna objekta.

Imovina u Zrenjaninu procenjena je na 179.258.180 dinara, a imovina u Novom Bečeju na 667.202 dinara. Zanimljivo je da je na prodaju ponuđen i potencijalni ugovor sa „Putevima Srbije“, čija je vrednost blizu 14 miliona dinara.

Procenu vrednosti imovine uradio je „Servo Mihalj inžinjering“.

Kako je u pitanju prvo javno nadmetanje, početna cena iznosiće polovinu procenjene vrednosti, odnosno 89.629.090 dinara za imovinu u Zrenjaninu, a 333.601 za imovinu u Novom Bečeju.

„Vojvodinaput“ se nalazi se u stečaju od oktobra 2018. dok je rešenje o bankrotstvu stečajnog dužnika doneto u decembru iste godine.

 

Izvor: zrenjaninski.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti