IoT komunikacijski interfejs za kontrolu iz Cloud-a

Komentari: 0

Beckhoff predstavlja novi EK9160 kontroler, koji omogućuje direktno povezivanje EtherCAT I/O uređaja s IoT mrežom, bez upravljačkog programa.

Komunikacijski interfejs EK9160 pretvara signale iz EtherCAT mreže u IoT komunikacijske protokole, MQTT ili AMQP.

Konfiguracija se vrši putem ugrađenog web servera koji se može povezati s pretraživačem preko Ethernet-a, što znači da nam ne treba poseban alat za postavljanje.

U osnovi, potrebne su samo informacije o pristupu oblaku - IP adresa, autentifikacija, šifrovanje itd.

Povezani moduli prepoznaju se automatski i ne moraju se dodavati ručno.

Nakon dovršetka konfiguracije, interfejs započinje prenos digitalnih i analognih vrednosti zajedno sa vremenskom oznakom u oblak u kojem se podaci obrađuju.

Takođe, vrednosti se mogu poslati iz oblaka na EK9160, koji zatim uključuje digitalne izlaze ili postavlja analogne izlaze.

EK9160 je najkorisniji s Beckhoff EtherCAT modulima, sa preko hiljadu različitih EtherCAT modula u IP20 zaštiti, pogodnim za ugradnju u upravljački ormar i modula u IP65 / IP67 zaštiti koji su pogodni za zahtevnija okruženja (vibracije, visoka vlažnost vazduha, veće temperature itd.).

Ovi moduli pružaju različite funkcije: od jednostavnih digitalnih / analognih ulaza ili izlaza, do merenja temperature, potrošnje energije, pritiska, težine, itd.

Više informacija možete pronaći na našoj web stranici www.beckhoff.si ili u Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.
Zbiljska cesta 4
1215 Medvode, Slovenija
Tel.: +386 1 361 30 80
www.beckhoff.si
info@beckhoff.si

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti