Investiciona konferencija u Novom Bečeju u cilju ekonomskog unapređenja

Komentari: 0
Fotografija od: PKV

U okviru manifestacije „230 godina od dobijanja statusa varoši novobečejske“, Opština Novi Bečej organizuje Investicionu konferenciju „INVESTKO-NB“ (INVESTCO-NB), u petak, 15. juna 2018. godine u prizemlju Doma kulture u Novom Bečeju sa početkom u 12.00 časova.

Tim povodom, danas su u Privrednoj komori Vojvodine predstavnici Opštine Novi Bečej – zamenik predsednika Opštine Novi Bečej i koordinator investicione konferencije Branko Svilengaćin i predsednik Organizacionog odbora manifestacije Matija Kovač,najavili predstojeću konferenciju i objasnili značaj njenog održavanja.

„Investiciona konferencija u Novom Bečeju ima jednu jasnu poruku, a to je da skrene pažnju šire javnosti na našu varoš. Želimo da pokažemo šta mi to možemo da ponudimo privrednim društvima, subjektima, investitorima, privrednicima koji žele da svoje tehnologije, znanje i kapital ulože kod nas. Želimo da pokažemo šta smo u prethodne dve godine uradili, kakve smo iskorake napravili“, istakao je Svilengaćin.

Dodao je da će Opština Novi Bečej biti proaktivan partner svakom onom koji bude bio zainteresovan da uloži u Novi Bečej, a odgovarajući na pitanja novinara, rekao je da već postoje tri zainteresovana domaća investitora, od kojih je jedan već počeo proizvodnju u jednoj od industrijskih zona, a u pitanju je fabrika za proizvodnju ulja odbundevinog semena.

Cilj Investicionekonferencije je unapređenje ekonomije Opštine Novi Bečej, privlačenjem novih investitora i obezbeđivanjem novih radnih mesta za mlade, a samim tim i poboljšanje životnog standarda svih građana. Tim povodom,15. juna biće predstavljeni svi resursi i potencijali novobečejske opštine.

Matija Kovač istakao je da u Opštini postoje tri industrijske zone– „Istok“Novi Bečej površine 33 hektara, gde je izgrađena instalacija jake struje, gasa, vodovod i putna mreža, Jug“Novo Miloševo površine 51 hektara opremljena kanalizacijom, kolektorom otpadnih voda, strujom, vodom, putnom mrežom, gasim optičkim kablovima i „Izlaz“ Novi Bečej površine 198 hektara, koja je povezana sa putem Novi Bečej – Novi Sad i Novi Bečej – Zrenjanin, a u neposrednoj je blizini železničke pruge Beograd-Zrenjanin-NoviBečej-Kikinda-Republika Rumunija. Dodao je da je, pored toga, u ponudi i devetbraunfild (brownfield) lokacija.

„To su nekadašnji pogoni u našoj Opštini, koji su proizvodili od tekstila do obuće, zatim pogodni hemijske industrije, tu su i lokaliteti bivše mlekare, starog bioskopa sa upravnom zgradom, dve izuzetne lokacije na Tiskom keju koje nudimo potencijalnim investitorima za komercijalne, turističke smeštajne kapacitete. Znači jedan širok dijapazon lokaliteta različitih konfiguracija i namena. Puno je mogućnosti u Novom Bečeju, koji je od nedavno na međunarodnom plovnom putu. Opština Novi Bečej radi i na razvoju pristaništa“, rekao je Kovač.

Na konferenciji je istaknuto da Opština Novi Bečej, sa 62.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, jedna od najvećih katastarskih opština u Vojvodini.

U okviru konferencije, po iskazanoj želji, biće omogućen i obilazak lokacija u industrijskim zonama u Novom Bečeju i Novom Miloševu.

Dobijanjem povelje, kojom je Novom Bečeju priznat status varoši, omogućen je veliki napredak za ondašnji Novi Bečej i značio je njegov ekonomski razvoj, jer se dobijanjem ovog statusa, sticalo pravo na održavanje vašara, a tada je to bila prava privilegija.Manifestacija „230 godina od dobijanja statusa varoši novobečejske“ biće obeležena i koncertom Vojvođanskog kamernog orkestra pod rukovodstvom dirigenta Mikice Jevtića u amfiteatru na Tiskom keju u Novom Bečeju.

 

Izvor: PKV

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti