Inteligentna rešenja za konstruktivna spajanja

Komentari: 0

Kompanija tesa je jedan od vodećih svetskih proizvođača rešenja u vidu samolepljivih traka za industrijske potrebe, trgovinu, krajnje potrošače i zanatlije. Kompanija ima 125 godina iskustva u tehnologiji izrade svih vrsta lepljivih masa, kao i neprekidnom razvoju inovativnih rešenja. tesa je globalni lider na tržištu u mnogim oblastima primene.

Kompanija poseduje izuzetno visok nivo stručnosti u razvoju posebnih i specijalnih lepljivih masa, kao i u korišćenju složenih metoda nanosa, i poseduje ogromno znanje o gotovo svim granama industrije.

Oslanjajući se na stručno i kvalifikovano osoblje koje čini osnovu za razvoj, imamo za cilj da poboljšamo proizvodne procese i krajnje proizvode.

Intenzivna ispitivanja na spoljnim institutima i u našoj laboratoriji za konstrukciju i konstruktivna spajanja dokazuju funkcionalnost tesa® proizvoda.

Naša dugogodišnja stručnost daje nam priliku da testiramo lepljive trake na drugim vrstama sistema za pričvršćivanje tokom procesa montaže.

U današnjem proizvodnom okruženju postoje različiti načini montaže:

•Zavarivanje

•Mehanički pričvršćivači (zakovice ili vijci)

•Tečni (strukturni) lepkovi

•Dvostrane trake

Konstruktivno lepljenje je ključni element u svakoj industriji i može biti vrlo izazovno. Za mnoge primene koriste se visokotehnološki materijali koji imaju posebne strukture i svojstva koja treba održavati.

Vrlo često je potrebno spojiti različite materijale. Tradicionalni mehanički pričvršćivači poput zakovica, zavarenih spojeva, vijaka ili tečnog lepka mogu biti neprikladni ili čak mogu oštetiti materijale koji se spajaju.

Tu nastupaju naša najinovativnija rešenja proizvoda–lepljive trake, koje mogu nadmašiti konvencionalne metode pričvršćivanja optimizacijom samog proizvodnog procesa, kvaliteta i estetike.

Neposredna lakoća pri rukovanju obezbeđuje da se tokom proizvodnog procesa značajno optimizuje potrebno vreme same aplikacije, a samim tim kompletnog procesa.

Kompanija tesa® je svojim proizvodima itetako prisutna u građevinskoj industriji i značajno utiče na razvoj i unapređenje iste svojim inovativnim rešenjima i proizvodima koji za zadatak imaju optimizaciju same aplikacije.

Samo neka od polja primene gde su naši proizvodi pokazali pouzdanost i vrhunske porformanse su:

- Proizvodnja vrata i prozora (montaža spoljnih i unutrašnjih panela, pričvršćivanje dekorativnih lajsni, montaža elemenata od stakla, zaštita površine…)

- Proizvodnja liftova (pričvršćivanje šipki za ojačanje, montaža dekorativnih panela, montaža ogledala, pouzdano pričvršćivanje kablova, postavljanje podnih elemenata…)

- Konstruktivna spajanja transparentnih i providnih materijala kao što su staklo i elementi izrađeni od akrila, kako spoljnih tako i unutrašnjih

- Konstruktivna spajanja fasadnih panela

Najvažnije prednosti upotrebe lepljivih traka za navedene procese su izuzetno lako rukovanje i sama aplikacija, ušteda materijala i vremena, odlično inicijalno lepljenje na velikom broju različitih površina, izuzetna otpornost na vremenske uslove, poboljšanje termoizolacione vrednosti, dugotrajnost i pouzdanost.
Kao potvrdu kvaliteta, kompanija tesa poseduje mnoge međunarodne sertifikate, što je od izuzetnog značaja i uliva dodatnu sigurnost i poverenje.

Veliki je broj prednosti saradnje sa našom kompanijom, od kojih bi izdvojili:

- Širok asortiman visokokvalitetnih i dokazanih proizvoda

- Inovativna rešenja

- Projektno tehničko savetovanje

- Globalno prisustvo sa iskusnim i stručnim timom

Kompanija tesa je u potpunosti spremna da odgovori na najkompleksnije zahteve i potrebe u gotovo svim proizvodnim fazama.

Sigurni smo u naše znanje, iskustvo i stručnost, kao i u ogroman potencijal energije dobijene iz obnovljivih izvora.

Okrenuti smo i orijentisani na budućnost, što odluku za saradnju sa našom kompanijom čini logičnim i pravim izborom.

tesa tape Kft.
Hillside Offices
Alkotás út 55-61
H-1123 Budapest
Hungary
Srbija i Crna Gora
Phone: +381 63 657 676
Fax: +381 21 897 677
E-Mail: dusan.jandric@tesa.com
Internet: www.tesa.com




 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti