Intel je najavio ofanzivu u segmentu čipova

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Američki Intel će početi proizvoditi Qualcomm čipove u svojim fabrikama i otkrio je plan da proširi svoju novu livnicu kako bi sustigao konkurente poput Taiwan Semicounductor Manufacturinga (TSMC) i Samsung Electronics do 2025. godine, saopštila je kompanija.

Intel je najavio pet skupova tehnologija za izradu čipova koje će uvesti u naredne četiri godine.

Takođe je rekao da će promeniti način na koji se naziva tehnologija čipova, koristeći imena poput „Intel 7“ koja su u skladu sa načinom konkurentske tehnologije TSMC -a i Samsunga.

Do sada je koristio imena koja aludiraju na veličinu karakteristika, kao što su „nanometri“.

Prvi vodeći Intelovi kupci biće Qualcomm i Amazon. 

Qualcomm će koristiti novu tranzistorsku tehnologiju da smanji količinu energije koju troše njegovi čipovi, dok Amazon zauzvrat koristi Intelovu tehnologiju pakovanja, što je proces sastavljanja čipova.

Intel nije komentarisao očekivane prihode ili obim proizvodnje, iako je izvršni direktor Pat Gelsinger najavio da ugovor sa Qualcomm uključuje „vodeću mobilnu platformu“ i saradnju „na duboko strateški način“.

Ta kompanija ima dugu istoriju korišćenja više partnera u livnicama, ponekad čak i za isti čip.

Decenijama je Intel bio lider u tehnologiji za proizvodnju najmanjih i najbržih računarskih čipova.

Ali izgubili su mesto na TSMC -u i Samsung -u, čije su proizvodne usluge pomogle Intelovim konkurentima Advanced Micro Devices i Nvidia u proizvodnji čipova koji su nadmašili Intel.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti