INDUSTRIJSKO SUNCE

Komentari: 0

Kad razmišljamo o alternativnoj ili obnovljivoj energiji, verovatno prva slika koju imamo na umu su veliki, plavi solarni paneli na krovovima kuća ili fabrika.

Ovi solarni paneli, takođe poznati i kao fotonaponski moduli (PV moduli), pretvaraju Sunčevu svetlost u energiju.

Fotonaponski efekat (način pretvaranja Sunčeve energije u električnu) otkriven je pre više od sto godina, međutim prvi solarni paneli napravljeni su tek 1958. za potrebe svemirskih satelita.

U poslednje dve decenije, sa razvojem tehnologije, Sunčeva energija dobija na značaju i postaje osnova obnovljivih izvora energije.

Kao tržišni lider na polju kontaktne tehnologije i inovator u oblasti automatizacije i električnog inženjeringa, Phoenix Contact je na vreme prepoznao značaj solarne energije u industriji i ponudio rešenja krajnjim kupcima.

Interesovanje za izgradnju sve već ih i moćnijih solarnih elektrana u porastu je širom sveta.

Umrežavanje, nadzor i komunikacija su u ovom pogledu neophodni, posebno u vezi zahteva za stalnim kvalitetom i održavanjem mreže.

U isto vreme cilj je laka i brza tehnologija povezivanja svih komponenti na terenu.

U toj oblasti Phoenix nudi veliki broj DC konektora čije su osnovne karakteristike kvalitet, dugotrajnost i jednostavna, brza instalacija.

U obzir su uzeti i ekstremni vremenski uslovi na terenu.

U ponudi su takođe i sabirničke kuti je (String combiner box), kako tipske tako i one rađene po želji kupca.

Komponente u ovim kuti jama su promenljive, a na spisku su prenaponska zašti ta, glavni prekidač, uređaji za monitoring struje i napona, RadioLine primopredajnici, priključne kleme sa osiguračima, AC/DC pretvarači, MC4 konektori itd. Opciono su dostupne i meteorološke stanice.

Zahvaljujući inteligentnoj automatici, komunikacionoj opremi i softverskim rešenjima vizuelizacije (SCADA), podaci se mogu konstantno pratiti i snimati u cilju energetske efikasnosti .

Po potrebi moguće je i daljinsko održavanje sistema preko javnih mreža za komunikaciju.

Sva oprema, počev od pojedinačnih komponenti pa sve do sabirničkih kuti ja rađenih po želji kupca, prolazi strogu proceduru testi ranja u skladu sa standardima iz ove oblasti .

Neiscrpna energija Sunca u budućnosti će predstavljati dominantan izvor obnovljive energije, a mi Vam možemo pomoći u korišćenju svih njenih benefita.

Za više informacija kontaktirajte nas.

Ekskluzivni zastupnik brenda Phoenix Contact za tržište Srbije:
Autoput za Novi Sad 110b,
11080 Beograd, Zemun
Telefon: +381 11 4145 900
E-mail: office@konvex.rs
Web: www.konvex.rs
Posetite naš web shop: b2b.konvex.rs/shop

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti