I dalje među liderima -Triglav Osiguranje ostvarilo je rast premije i ojačalo poziciju na tržištu osiguranja Srbije

Komentari: 0

Triglav Osiguranje a.d.o. Beograd povećalo je ukupnu premiju u devet meseci 2021. godine za 17 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, odnosno 37% izuzimajući premiju obaveznog osiguranja autoodgovornosti.

Premije su porasle u životnim osiguranjima 8 odsto, a u neživotnim osiguranjima 18 odsto.

Prema poslednje javno obelodanjenim podacima, u prvoj polovini ove godine, Društvo je povećalo svoje tržišno učešće na 7,4 odsto (rast od 0,3 procentna poena) i zadržalo je peto mesto na srpskom tržištu osiguranja prema ukupnoj premiji.

U segmentu neživotnih osiguranja Društvo je zabeležilo plasman na četvrto mesto na tržištu.

U prvoj polovini 2021. godine ukupna premija osiguranja u Srbiji porasla je za 8,2 odsto i dostigla nivo od 514,1 milion eura, dok je premija Triglav Osiguranja, Beograd porasla za 3,2 procentna poena u odnosu na zabeleženi rast tržišta osiguranja.

“Srpska ekonomija u 2021. godini beleži oporavak i rast bruto domaćeg proizvoda, a industrija osiguranja rast stope premije u proseku za 2-3 procentna poena više od rasta bruto domaćeg proizvoda.

Uticaj globalne pandemije, kao i rast konkurencije svakako su izazovi sa kojima se Društvo suočava.

Disperzija portfelja i konstantno prilagođavanje poslovnog modela tržišnim uslovima osnov su za dalje jačanje našeg poslovanja i stabilni rast tržišnog učešća Triglav osiguranja”, istakao je Dragan Marković, predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja a.d.o. Beograd.

Grupa Triglav premašiće planiranu godišnju dobit

Grupa Triglav je u prvih devet meseci ove godine ostvarila rast konsolidovanih bruto premija osiguranja od 10% (1,06 milijardi eura) u odnosu na isti period prošle godine, dok je u upravljanju imovinom klijenata u uzajamnim fondovima i putem indivdualnog upravljanja, povećala je obim sredstava pod upravljanjem za 21% (na 1,4 milijarde eura).

Devetomesečna dobit Grupe pre oporezivanja iznosi 92,1 milion eura, što je 48 posto više nego u istom periodu prošle godine.

Grupa procenjuje, da će premašiti prvobitno planiranu godišnju dobit, za koju se očekuje da će do kraja godine iznositi između 115 i 125 miliona eura, s obzirom na predviđene uslove poslovanja.

U planu je da 2022. godine poveća obim premija osiguranja na više od 1,4 milijarde eura, dobit pre oporezivanja između 120 i 130 miliona eura i kombinovani odnos ispod 93 posto.

Grupa je ažurirala strategiju do 2025. godine, zadržavajući suštinske orijentacije i dalje je nadograđujući. 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti