Građevinske mašine, alati i oprema danas

Komentari: 0

Građevinarstvo je industrijska grana koju konstantno prate izazovi za modernizacijom i pomeranjem granica. Ovakva politika unapređivanja danas je stvorila asortiman gradjevinske opreme, alata i proizvoda neprevaziđenih performansi.

Uporedo sa razvojem civilizacije razvija se i unapređuje građevinarstvo. Primenu mehanizacije radova u ovoj grani industrije uslovilo je više razloga.

Težnja da se sa što manje utroška energije uradi što više, da se u tom smislu tehničke mogućnosti i naučni pronalasci iskoriste i primene, da se obezbedi veća sigurnost i bezbednost i da se čovek oslobodi teških i iscrpljujućih radova, samo su neki od razloga uvođenja mehanizacije u građevinske procese.

Kompletnu mehanizaciju radova danas obezbeđuju građevinske mašine i alati izuzetnih performansi.


Projektovane tako da mogu okretno i jednostavno da odgovore i na najteže zadatke, gradjevinske mašine današnje generacije, sa svojom priključnom opremom, značajno štede vreme i novac, i pritom imaju niske troškove održavanja.

U proseku zamenjuju fizički rad od 70 do 100 radnika za jedno radno vreme, što je značajan učinak u uštedi novca, a i zdravlja ljudi.

Inovacije, savremena tehnička rešenja i kvalitetne performanse naročito dolaze do izražaja kod građevinskih alatai mašina namenjenih grubim zemljanim i podzemnim radovima, i ne samo prilikom gradnje već i prilikom dekonstrukcije objekata.

Veliki broj hidrauličnih i pneumatskih alata lake i jednostavne upotrebe, danas obavljaju i najzahtevnije poslove oko sečenja, bušenja, drobljenja, lomljenja, nabijanja i raščišćavanja terena, sa više snage, a sa manjom potrošnjom goriva nego pre.

Energetska efikasnost, racionalno korišćenje resursa i obnovljivi izvori energije danas su imperativ i u sferi modernog građevinarstva.


Vodeći brigu o okruženju i životnoj sredini, čuveni švedski proizvođač građevinske opreme Atlas Copco je, na primer, još pre 50 godina tranformisao građevinsku i rudarsku industriju tako što je konstruisao inovativni i tihi hidraulični čekić sa velikom efikasnošću, a niskom bukom i vibracijom.

Danas je ovaj proizvođač razvio i unapredio širok asortiman proizvoda superiornih performansi, sa kratkim ciklusima i većom pouzdanošću za rad i očuvanje životne sredine.

Atlas Copco alati, kao i hidraulični i pneumatski alati drugih poznatih svetskih proizvođača, danas predstavljaju ekonomski održivu produktivnost u svim vrstama građevinskih radova.

Srpsko tržište uspešno prati savremene tendencije u građevinarstvu. Svetski poznate marke i brendovi građevinske opreme i alata prisutni su već duži niz godina i na našem tržištu. Atlas Copco, Epiroc, Xylem group proizvodikao što su Flygt i Godwin, Husqvarna i ostali svetski brendovi dostupni su i u Srbiji, pa prodaja građevinskih mašina i opreme nikada nije bila pristupačnija nego danas.


Među najboljim preduzećima za uvoz proizvoda pomenutih brendova nalazi se kompanija CP SRB Pneumatic. Osnovna delatnost kompanije je prodaja građevinskih mašina, distribucija i servis.

Ručni pneumatski alati i hidraulični alati, generatori, kompresori i dodatna oprema za radnove generacije proizvođača Atlas Copco, Epirockompletan asortiman priključnih uređaja, drum cutter, makaze za beton, hidraulični čekići, hvatači, drobilice, magnet i drugi hidraulični alati, pumpe za vodu Xylem grupacije kao što su Flygt i Godwin, Husqvarna mašine za obradu betona, ali i još mnogo toga u okviru ove kompanije biće prikazani na 45. Međunarodnom sajmu građevinarstva, u aprilu 2019. godine, jednom od glavnih događaja u ovoj sferi industrije. 


0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti