Google ima alat koji vas sprema za razgovor za posao

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Priprema za razgovor za posao je gotovo uvek stresno iskustvo, ma koliko da ste sigurni u svoje znanje i kvalitete.

Ali, tehnološki div Gugl (Google) donosi rešenje koje bi, potencijalno, mnogima moglo da olakša proces zapošljavanja. U pitanju je alat koji koristi veštačku inteligenciju.

Google AI vam, zapravo, omogućava da "vežbate" pred intervju s mogućim poslodavcem, tako što korisnicima postavlja ona pitanja koja se najčešće sreću na razgovorima. Alatka nakon toga analizira odgovore, koji mogu biti usmeni ili pismeni.

Na kraju, Google AI daje i savete o aspektima koje bi trebalo da poboljšate kako biste bili uspešniji. Ono što treba da znate jeste da Google AI postavlja tzv. opšta i konkretna pitanja: recimo, opšte pitanje podrazumeva da kažete nešto o sebi, a specifično pitanje je obično vezano za poziciju za koju konkurišete.

Takođe, ovaj Guglov alat vam nudi opciju da "vežbate" razgovor za više radnih mesta. Veštačka inteligencija danas ima izuzetno široku primenu, a ovaj alat vam čak govori i koje reči su "najpogodnije", kako biste dobro prošli na intervjuu.

Ono što kompanija ističe jeste da se privatnost korisnika - čuva.

Kažu da se nijedna unesena ili izgovorena informacija ne skladišti i ne deli, jednostavno, sistem je napravljen tako da ne čuva podatke, a od korisnika traži da kopiraju odgovore koje žele da zadrže i da ih čuvaju u zasebnom dokumentu.

Alat je zasad dostupan samo u SAD, ali se navodi da Gugl u tom smislu razmišlja globalno, te bi "pomoćnik" za pripremu za posao mogao postati popularan širom planete.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti