Google će ažurirati neke od svojih usluga u skladu sa zakonima o zaštiti potrošača EU

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Evropska komisija saopštila je da je Google pristao da uvede promene u Google Store, Google Play Store, Google Hotels i Google Flights.

„Vidimo sve veći broj potrošača koji se okreću internetu kako bi rezervisali svoj odmor, obavili kupovinu ili pročitali recenziju.

Potrošači u EU imaju pravo na jasne, potpune informacije kako bi mogli da donose odluke na osnovu informisanosti“, rekao je evropski komesar za pravosuđe Didije Rejnders, prenosi The Verge.

„Obaveze koje je preuzeo Gugl su korak napred u tom pravcu“, složio se Bug.hr.

Kada su u pitanju Google letovi i Google hoteli, ažuriranje bi trebalo da pruži jasnije informacije o tome koje usluge Gugl nudi, a koje su samo posrednik.

Takođe, u slučaju pregleda smeštaja, oni će morati da jasno stave do znanja da Google Hotels ne verifikuje svoje recenzije.

Što se tiče Google Plai prodavnice i Google Store-a, ažuriranje donosi jasnije informacije korisnicima o troškovima dostave, pravu na povlačenje i dostupnosti opcija popravke ili zamene.

Pored toga, biće dostupne dodatne informacije o kompanijama, uključujući nazive kompanija, adrese i kontakt informacije koje stoje iza ponuđenih usluga, odnosno proizvoda.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti