Ford planira da proizvodi 500.000 električnih kamiona godišnje

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Fordova nova fabrika u Zapadnom Tenesiju moći će da proizvodi do 500.000 električnih pik-apa godišnje punim kapacitetom, objavila je kompanija.

Američki proizvođač automobila najavio je u septembru 2021. da će izgraditi fabriku baterija na lokaciji od 1.460 hektara u Stentonu, severoistočno od Memfisa.

Izgradnja na lokaciji BlueOval Citi počela je prošle godine.

Ford je saopštio da planira da započne proizvodnju električne kamiona druge generacije "kodnog imena Project T3" do 2025. godine.

Fordova fabrika za sklapanje i fabrika baterija, koju vodi zajedničko preduzeće pod nazivom BlueOvalSK, zapošljavaće oko 6.000 ljudi, uz investiciju od 5,6 milijardi dolara, rekli su zvaničnici kompanije.

BlueOvalX će takođe izgraditi dve fabrike baterija u Glendejlu, Kentaki, u investiciju od 5,8 milijardi dolara. Očekuje se da će projekti otvoriti oko 10.800 radnih mesta.

Fabrika u Tenesiju će proizvoditi vozila sa neutralnim emisijama ugljenika koristeći obnovljivu energiju.

Neki od ruralnih okruga Zapadnog Tenesija koji okružuju fabriku nadaju se da će to pomoći u jačanju njihove ekonomije.

Sa ekonomijom koja se uglavnom zasniva na poljoprivredi, stanovništvo okruga Hejvud se smanjilo za 4,9 odsto na 17.864 ljudi od 2010. do 2020. godine, što je jedan od 14 okruga sa opadanjem broja stanovnika, pokazuju podaci popisa.

Očekuje se da će fabrika dovesti mala i velika preduzeća u ovu oblast, uključujući hotele, restorane, zdravstvene ustanove i dobavljače u fabriku.

Vrednost imovine bi takođe mogla da poraste.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti