FLIR SYSTEMS – profesionalna rešenja za merenje temperature tela

Komentari: 0
Fotografija od: FLIR

Često nailazimo na pitanje: Da li se termalne kamere mogu koristiti za otkrivanje virusa ili infekcije? 

Kratak odgovor na ovo pitanje bi bio NE, ali se termalne kamere mogu koristiti za otkrivanje povišene telesne temperature.

FLIR termalne kamere imaju dugu istoriju korišćenja u javnim prostorima - kao što su aerodromi, železnički terminali, kompanije, fabrike, koncerti - kao efikasno sredstvo za merenje površinske temperature kože i identifikaciju osoba sa povišenom telesnom temperaturom.

Sa pojavom virusa COVID-19 i proglašenjem pandemije bilo je potrebno pronaći rešenje koje će pomoći u sprečavanju širenja infekcije na efikasan i jednostavan način.

Kako FLIR ima dugu tradiciju u proizvodnji i razvoju profesionalnih proizvoda iz oblasti termografije, visoke rezolucije, kalibrisanih u skladu sa svim svetskim normama, i dokazanim u ranijim borbama sa epidemijama i pandemijama, kao što su svinjski i ptičji grip, kao i ebola, države i preduzeća širom sveta su se odlučile za provereno rešenje.

Tako je mladi tim kompanije Zodax u saradnji sa resornim Ministarstvom zdravlja Republike Srbije integrisao FLIR termalne kamere za pronalaženje osoba sa povišenom temperaturom na aerodromima u Beogradu i Nišu, čime se preventivno delovalo na sprečavanju širenja virusa.

Termalna kamera diskretno, efikasno i efektivno beskontaktno očitava temperaturu kože i ako je ona iznad definisane vrednosti, alarmiraju se nadležni organi kako bi ta osoba bila dodatno ispitana.

Otkrivanje osoba sa povišenom temperaturom pomaže u dramatičnom usporavanju ili smanjenju širenja virusa i infekcija.

Preduzeće Zodax d.o.o. Beograd, zvanični distributer kompanije FLIR Systems je nedavno predstavio nove profesionalne modele kamera, FLIR A400 i FLIR A700, kao i dodatnu paletu profesionalnih fiksnih i ručnih proizvoda koji se mogu koristiti za gore navedenu primenu, a naročito u svetlu trenutne pandemije COVID-19, a to su FLIR serija Exx, A310, A320, A400/A700 Smart Sensor i serija Txxx.

Za više detalja kontaktirajte nas na tel: +381 (0)11 3220 600 ili na office@zodax.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti