Firme iz Srbije na sajmu prehrane u Dubaiju

Komentari: 0

Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS), organizuju nastup 10 domaćih kompanija na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda „GULFOOD“ koji će se održati u Dubaiju od 18. do 22. februara 2018. godine.

Osim izlagača, PKS organizuje posetu Sajmu i šest domaćih kompanija koje će se sastati sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca u UAE.

U okviru nacionalnog štanda Srbije predstaviće se: YUMIS iz Niša, JAFFA iz Crvenke, BAHUS iz Paraćina, AGRANELA iz Valjeva, AGROPARTNER iz Lučana, ITN GROUP iz Beograda, MASTER FRUITS iz Beograda, JUGPROM iz Leskovca, PIK BEČEJ iz Bečeja, Basket Zdravija Hrana Made By Hand iz Golubinaca. Na sajmu „GULFOOD 2018“ kompanije iz Srbije predstaviće svoje proizvode u jednoj od glavih hala Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls na nacionalnom štandu površine 60 m².

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i organizuju plasman na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte. Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih i najznačajnijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u UAE i regionu Golfa, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu.

„GULFOOD“ (www.gulfood.com) je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u UAE i regionu Golfa, u okviru koje se organizuju susreti proizvođača/izvoznika i distributeri i predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca. Sajam se prostire na 100.000m², a godišnje ga poseti preko 95.000 posetilaca iz oko 100 zemalja koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 5.000 izlagača u osam sektora.

Osim izlagača, PKS organizuje posetu Sajmu i šest domaćih kompanija: FRUEKO, SENSA, ML FURIT FARM, ZLATIBORAC, ŽITOPRERADA i FRIKOM. Za posetioce je predviđen program koji, osim Sajmu, uključuje i posete Privrednoj komori Dubai, zatim jednom od najvećih maloprodajnih lanaca u UAE (Sharjah Coop), jednom od najvećih distributera hrane i pića u UAE (Fresh Express), kao i razgovore sa kompanijama/distributerima: Farzana Trading, LuLu, Choithrams, Farm Fresh…

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u 2017. ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije i UAE iznosila je 106,5 miliona dolara. Srbija je u UAE izvezla robu u vrednosti od 91 milion dolara, a uvezla robu vrednu 15,6 miliona dolara.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti