FANUC Roboshot serija

Komentari: 0

ROBOSHOT mašine za injekciono livenje dostupne su u verzijama pritiska od 10 t do 550 t čime se osigurava njihova odlična primena u velikom broju različitih industrija.

Da vam nabrojimo prednosti? – FANUC Roboshot serija: pouzdano, precizno injekciono livenje, niski troškovi održavanja

Obrada plastike uz upotrebu polimera ima sve veću primenu u današnjoj industriji. Sve više novih materijala, našlo je nove načine primene u svakodnevnom životu ljudi, u industriji ili u medicini.Jedan od najčešćih načina obrade plastike je upravo injekciono livenje kod kojeg, pored hidrauličkih mašina, sve popularnije postaju električne mašine.

Mašine iz FANUC Roboshot serije kombinuju prednosti električnog livenja sa snagom i univerzalnošću hidrauličkih mašina. To su sistemi za injekciono livenje koji u mnogim procesima mogu da zamene stariju, često korišćenu opremu.

Šta čini FANUC Roboshot mašine dobrim izborom?

Na ovo pitanje najbolji odgovor su dali upravo korisnici. „Jako smo zadovoljni s FANUC Roboshot mašinama. Mašine smo kupili uz dodatnu opremu. Bez obzira na to, montaža i stavljanje u pogon prošli su bez problema” – rekao je Kadosa Dettre, direktor kompanije Deplast Kft.

„Servisni zahtevi električnih mašina za injekciono livenje značajno su niži od hidrauličkih sistema, čime je održavanje jeftinije i jednostavnije” – dodao je Kornél Body, direktor kompanije PLASTICOR Műanyagfeldolgozó Kft, koja sa dve Roboshot mašine za injekciono livenje proizvodi delove za automobilsku i elektronsku industriju.

Električne mašine za injekciono livenje nalaze dobru opštu primenu u proizvodnji različitih plastičnih proizvoda, dok čistoća i preciznost ove tehnologije omogućuju njihovu primenu i u medicinskoj i prehrambenoj proizvodnji.

„Izuzetno nam je bilo važno da našim kupcima iz prehrambene industrije možemo da garantujemo maksimalnu bezbednost proizvoda. Sam zahtev za preciznost ne opravdava upotrebu električnih mašina za injekciono livenje, međutim ispunjavanje strogih pravila prehrambene industrije lakše je sa ovim mašinama” – rekao je Kadosa Dettre.

Pored ugrađene zaštite alata te uz asortiman FANUC robota, jednostavno se izvršava i složenija provera kvaliteta i proizvoda.

Električno injekciono livenje kao smer u razvoju

„Naša kompanija se već 14–15 godina bavi injekcionim livenjem i električne FANUC Roboshot mašine smo kupili pre nekoliko godina.

Narudžbine uglavnom možemo da zadovoljimo i sa hidrauličnim mašinama, međutim električne mašine za injekciono livenje predstavljaju budućnost - te smo se za njih odlučili baš iz razloga našeg razvoja” – objašnjava odluku Zoltán Laki, direktor kompanije LZ-Form Kft.

Prednosti električnih mašina za injekciono livenje ne završavaju se sa preciznošću i niskim toplotnim zračenjem. Niža potrošnja energije može da znači značajnu uštedu novca, dok velika brzina injekcionog livenja osigurava skraćenje vremena trajanja ciklusa. „Pored brzine i preciznosti električnih mašina, značajnu prednost predstavlja i zaštita alata. Kretanje alata se lako prati, mašine rade sa visokom preciznošću tako da i alati za injekciono livenje pružaju bolje rezultate” – navodi prednosti mašine Kadosa Dettre.

„Po merenjima koja su izvršena u kompaniji FANUC, Roboshot mašine troše manje energije (50%-70%) u odnosu na hidraulične, zahtevaju manje održavanja, pružaju precizno doziranje i oblikovanje uz visoku tačnost ponavljanja.

Uz te prednosti one nadmašuju starije hidrauličke mašine jer je za većinu obrada dovoljna sila pritiska koju pružaju električne mašine” – navodi svoja iskustva Zoltán Laki.
Pored pouzdanosti mašine, visok nivo usluge i ponuda automatskih sistema doprinosi uspehu FANUC Roboshot mašina za injekciono livenje.

Proizvodi dobijeni injekcionim livenjem na Fanuc RoboShot mašini

Kontakt:
Email: info@fanuc.eu
Web: www.fanuc.eu

FANUC Adria d.o.o.
Ipavčeva 21, 3000, Celje, Slovenija
Tel: +386 8 205 64 97; Fax: +386 8 205 64 98;
Mob: +381 62 800 13 05 / +386 40 570 575;
info@fanuc.si

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti