FANUC PRIMA VELIKU NARUDŽBU ZA 1300 ROBOTA

Komentari: 0

Specijalista za automatizaciju i proizvođač industrijskih robota FANUC je obezbedio još jednu veliku porudžbinu od Volksvagen grupe.

Tokom 2022. i 2023. godine, kompanija će snabdevati četiri fabrike sa ukupno oko 1.300 robota za podršku proizvodnji. Većina ovih FANUC robota je namenjena za Volksvagen-ov proizvodni pogon u Bratislavi, Slovačka.

“Oduševljeni smo što sada možemo da proširimo našu dugogodišnju i poverljivu saradnju sa Volksvagenom na fabriku u Bratislavi“, kaže Ralf Vinkelman, generalni direktor FANUC Deutschland GmbH.

Glavna fabrika Volksvagena u Volfsburgu takođe će dobiti veliku seriju robota. Potpuno električni ID.3 trebalo bi da siđe sa proizvodne linije tamo od 2023. godine, a FANUC roboti će pomoći u njegovoj konstrukciji karoserije.

FANUC roboti će takođe doprineti širenju e-mobilnosti u Audiovoj novoj fabrici baterija u Ingolštatu.

Četvrta fabrika koju će FANUC isporučiti kao deo veće narudžbine je Audi fabrika u Đeru, u Mađarskoj, gde već godinama postoji bliska saradnja dve kompanije.

Zahvaljujući mesečnom proizvodnom kapacitetu od oko 10.000 robota, FANUC je u mogućnosti da isporuči velike automobilske projekte u željenom vremenskom okviru, uprkos napetoj situaciji u lancu snabdevanja širom sveta.

FANUCov portfolio robota obuhvata više od 100 modela, uključujući izbor SCARA robota, koji su veoma traženi za proizvodnju baterija za električna vozila zbog svoje nosivosti i dokazane pouzdanosti.

U junu, na sajmu Automatica 2022. u Minhenu, specijalista za automatizaciju je takođe predstavio novi model robota za opterećenja do 1.000 kg, što ga čini idealnim za upotrebu u proizvodnji baterija.

FANUC ima više od 40 godina iskustva u automatizaciji proizvodnih linija. Kompanija sa sedištem u Japanu je automatizovala sopstvenu proizvodnju do izuzetno visokog stepena.

Roboti već decenijama proizvode nove robote u podnožju planine Fudži. Pored robota, FANUC je lider u CNC kontrolama, glodanju, žičanim EDM mašinama i mašinama za brizganje, kao i laserima.

O FANUC-u

Korporacija FANUC je jedan od svetskih lidera u fabričkoj automatizaciji za CNC sisteme upravljanja, robote i proizvodnih mašina (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT i ROBONANO).

Od 1956. godine, FANUC je pionir u razvoju numerički kontrolisanih mašina u industriji automatizacije.

Sa 271 FANUC lokacijom širom sveta i više od 8.000 zaposlenih, FANUC nudi gustu mrežu u prodaji, tehničkoj podršci, istraživanju i razvoju, logistici i korisničkoj službi.

FANUC Serbia d.o.o.
Kralja Petra I Karađorđevića 92a
22330 Nova Pazova, Srbija
Telefon: +381 222150324
Email: info@fanuc.rs
Web: www.fanuc.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti