Er Srbija i Turkiš erlajnz postigli sporazum o uspostavljanju kod-šer letova između Beograda i Istanbula

Komentari: 0

Er Srbija, srpski nacionalni avio-prevoznik i Turkiš erlajnz, nacionalna avio-kompanija Turske, postigli su sporazum o proširenju poslovne saradnje kod-šer ugovorom, koji će biti potpisan u bliskoj budućnosti i pokrivati destinacije iz saobraćajnih mreža obe kompanije.

Unapređenjem partnerstva, Er Srbija i Turkiš erlajnz moći će da dodaju sopstvenu oznaku za let (marketing kod) na letove drugog partnera na relaciji Beograd-Istanbul, od 15. avgusta. Na osnovu ovog sporazuma, pored linije – Beograd-Istanbul, saradnja dveju kompanija biće proširena i na sledeće letove: Iz Beograda -  Banja Luka, Tivat. Iz Istanbula - Ankara, Kajseri, Izmir, Konija, Adana, Trabzon, Antalija, Gazipaša, Dalaman, Bodrum, Gaziantep.

Zahvaljujući proširenom ugovoru o saradnji, putnici iz Beograda će na raspolaganju imati najbolju ponudu za putovanje u Istanbul, jedan od najvećih turističkih i saobraćajnih centara na svetu, a preko njega i za druge, dalje destinacije, dok će zajednički letovi takođe nuditi brze i dobre veze putnicima koji iz Istanbula putuju za Beograd i druge gradove.

Veoma smo zadovoljni razvojem saradnje sa Turkiš erlajnzom kroz ovo kod-šer partnerstvo, koje će putnicima obe kompanije omogućiti veći izbor i fleksibilnost prilikom planiranja putovanja. Uvereni smo da će ovo inspirativno i strateški važno partnerstvo unaprediti međusobne ekonomske odnose dveju zemalja.

Sa velikim zadovoljstvom iščekujemo putnike partnerske kompanije Turkiš erlajnz na našim letovima ka Beogradu i drugim gradovima koje obuhvata saobraćajna mreža Er Srbije, izjavio je Jirži Marek, direktor komercijale i strategije Er Srbije.

Komplementarna struktura redova letenja oba avio-prevoznika i sporazum kojim se obezbeđuje njihova međusobna usklađenost omogućiće putnicima da uživaju u svim prednostima dobre povezanosti na matičnim aerodromima obe kompanije.

Saobraćajna mreža Turkiš erlajnza, koja obuhvata više zemalja i inostranih destinacija od bilo koje druge avio-kompanije na svetu, trenutno opslužuje preko 300 putničkih i robnih destinacija u 127 zemalja.

Od svog osnivanja 1927. godine, Er Srbija je lider u vazdušnom prevozu jugoistočne Evrope. Tokom 2019. godine, Er Srbija je uvela 23 nove destinacije širom Evrope i Afrike, koje opslužuje iz tri saobraćajna centra u Srbiji.

Turkiš erlajnz:

Turkiš erlajnz, kompanija osnovana 1933. godine, sa tadašnjom flotom od pet aviona, članica je Star alijanse, sada ima flotu od 361 letelice (za putnički i robni prevoz) kojom opslužuje 319 (269 inostranih i 50 domaćih) destinacija širom sveta. Detaljnije informacije o Turkiš erlajnzu potražite na zvaničnom veb sajtu kompanije www.turkishairlines.com ili putem društvenih mreža Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn, i Instagram. 

Er Srbija:

Er Srbija je pod tim imenom pokrenuta kao nacionalna avio-kompanija Republike Srbije u oktobru 2013. godine. Iz tri aerodroma u Srbiji (Beograd, Niš, Kraljevo), obavlja ili planira da leti ka više od 60 destinacija u Evropi, na Bliskom Istoku, u Severnoj Americi i Africi u putničkom i prevozu robe.

Nudi i druge dugolinijske i međunarodne destinacije u Aziji, Australiji, Severnoj Americi i Africi posredstvom svojih kod-šer partnera i strateškog partnera, kompanije Etihad ervejz, sa udelom u vlasništvu od 49% kompanije. Flota Er Srbije obuhvata jednu širokotrupnu, 13 uskotrupnih i 5 turboelisnih letelica. Za detaljnije informacije posetite www.airserbia.com

Star Alliance:

Star Alliance je osnovana 1997. godine kao prva globalna alijansa avio-kompanija koja je putnicima nudila međunarodnu, priznatu saobraćajnu mrežu svetskih razmera i mogućnost da stignu do svojih destinacija sa minimalnim brojem presedanja. Njen uspeh na tržištu potvrđen je brojnim priznanjima, uključujući nagradu za vodeću ulogu na svetskom tržištu koju dodeljuje časopis Air Transport World i onu za najbolju alijansu avio-kompanija koju su joj dodelila dva časopisa, Business Traveller Magazine i Skytrax. Alijansu čine avio-kompanije: Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Air Portugal, THAI, Turkish Airlines i United. Zajedno, Star Alliance trenutno nudi preko 19000 dnevnih letova ka preko 1250 aerodroma u 195 zemalja. Vezane letove nudi partner Star alijanse za konekcije, Juneyao Airlines.

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti