Električni sistemi za hvatanje

Komentari: 0
Fotografija od: Schunk

Fleksibilni proizvodni procesi iz grupe veličine 1 čak i u grubim okruženjima – mesto su gde nova pametna univerzalna hvataljka EGU kompanije SCHUNK doista pokazuje svoju snagu.

Uz malo napora može da se slobodno umrežava i integriše u visoko promenljive proizvodne procese.

Zahvaljujući integrisanom održavanju sile hvatanja i StrongGrip režimu za povećanu silu hvatanja, on je pouzdano svestrano rešenje za sve zadatke rukovanja.

Zahtevi za modernim konceptima hvatanja se povećavaju.

Hvatanje mora da bude jednostavno za integrisanje, prilagodljivo i lako za nadzor u svakom trenutku, a takođe mora pouzdano da funkcionišu pod opterećenjem opiljaka i maziva.

Stručnjak za automatizaciju SCHUNK sada nudi univerzalno rešenje za ovo: novu, paralelnu hvataljku EGU na električni pogon.

Njen prefinjeni koncept zaptivanja čini je otpornom na prljavštinu i savršenom za fleksibilni utovar mašinskih alata ili obradnih centara.

U posebno izazovnim okruženjima, kao što je utovar mašina za brušenje, zaštita može dodatno da se poveća pomoću verzije nepropusne na prašinu.

Povećana pouzdanost procesa

Fleksibilna hvataljka može da se izbori sa visokom promenljivošću delova.

To je moguće zbog slobodno programibilnog ukupnog poteza do 160 mm i neprekidnog podešavanja sile hvatanja do 3.000 N, u zavisnosti od veličine.

Proces hvatanja je bezbedan u svakom trenutku zahvaljujući integrisanom održavanju sile hvatanja i otkrivanja gubitka radnog dela.

U slučaju nestanka struje ili hitnog zaustavljanja, najmanje 80% sile hvatanja se pouzdano održi.

Položaj prstiju za hvatanje je u svakom trenutku poznat zahvaljujući apsolutnom enkoderu na izlaznoj strani, tako da proces može da se nastavi nakon uključivanja, bez ponovnog podešavanja referenci.

Posebna karakteristika ovog novajlije je njegov StrongGrip režim.

Za radne delove različitih težina, sila hvatanja može da se poveća i do 150% bez potrebe za korišćenjem druge hvataljke.

Mnoštvo interfejsa

Pametna hvataljka iznad svega impresionira svojom povezljivošću.

SCHUNK nudi hvataljku sa svim standardnim komunikacionim interfejsima: PROFINET, EtherNet/IP, EtherCAT, IO-Link i Modbus RTU.

Integracija softvera je izuzetno jednostavna uz pomoć isporučenih modula s PLC funkcijom i dodatnih komponenata za vodeće proizvođače robota i može brzo da se obavi bez dodatnih mrežnih prolaza ili programerskih napora.

SCHUNK nudi EGU s održavanjem sile i bez toga u četiri veličine: 50, 60, 70 i 80.

Maksimalna sila hvatanja je između 450 N i 3.000 N, u zavisnosti od veličine.

Odgovarajući prsti za hvatanje mogu da se pojedinačno sastave pomoću novog FGR konfiguratora prstiju, koji je slobodno dostupan na internet stranici.

SCHUNK Intec GmbH
Spann- und Greiftechnik
Friedrich-Schunk-Straße 1
A - 4511 Allhaming
Tel. +43-7227-22399-0
Fax +43-7227-21099
info@at.schunk.com
www.schunk.com




 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti