DVA DANA DO POČETKA 6. RENEXPO® ENERGY, WASTE & WATER u Beogradu

Komentari: 0

6. RENEXPO® ENERGY, WASTE & WATER u Beogradu otvara vrata u sredu 24.04.2019. godine u BELEXPOCENTRU i predstavlja najveću plaformu za umrežavanje i razmenu znanja o obnovljivim izvorima energije, energetskoj efikasnosti, zaštiti životne sredine i vodoprivrede u regionu.

• 120 kompanija

• 25 zemalja

• 2500 stručnih posetilaca

• 800 učesnika konferencije

Premijerno na međunarodnom sajmu RENEXPO® 2019

• Hidrogen kao alternativa prirodnom gasu - nove Kawasaki turbine za kogenerativna postrojenja

• Studija o potencijalu drvne biomase u Srbiji, pod pokroviteljstvom nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ

• Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja - primeri izgradnje postrojenja na biomasu po najzahtevnijim kriterijumima

Šesta međunarodna konferencija Energija iz biomase na Zapadnom Balkanu održaće se uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike drugog dana RENEXPO® sajma u četvrtak 25. aprila 2019.

Samostalni savetnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Dušan Jović, otvoriće program konferencije. Premijerno će biti predstavljena Studija o potencijalu drvne biomase u Srbiji, pod pokroviteljstvom nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, koju predstavlja Dejan Stojadinović, nezavisni savetnik za energiju, a Inventuru šuma, pod pokroviteljstvom organizacije za hranu i poljoprivredu UN (FAO), predstavlja Predrag Jović.

Najzanimljivija predavanja očekuju se od vodećih svetskih kompanija koje će predstaviti inovativne tehnologije i rešenja za izgradnju postrojenja na biomasu. Winfried Schmidt i Christian Athanasovici iz Kawasaki Gas Turbine Europe predstaviće održive distribucione kogenerativne sisteme i nove turbine koje mogu koristiti i prirodni gas ali i hidrogen kao ekološki prihvatljivu alternativu. Patentiranu NOTAR® tehnologiju za pretvaranje lokalne biomase u obnovljivu energiju predstaviće Pierre Evrard iz belgijske kompanije Xylowatt.

Regionalni lider u izgradnji termoenergetskih postrojenja Đuro Đaković, kompanija iz Hrvatske, predstaviće proces optimizacije energetskih rešenja, kontrolne i monitoring sisteme za kogenerativna postrojenja na primeru nedavno realizovanih projekata ukupne vrednosti preko 100 miliona evra.

Na temu dostignuća i izazova tržišta u regionu i EU govoriće dr Luciano Beneduce, Agro-Food Technological District Region Apulia iz Italije i predstaviti projekat Up_Running u okviru Horizont 2020 kao uspešnu evropsku praksu. O izazovima i preprekama za uspešnu realizaciju u regionu govori Darijo Lazić, IQ Consulting iz Hrvatske, a primer uspešne prakse u Srbiji predstaviće Saša Vasilić, zamenik predsednika opštine Priboj.

Za više informacija posetite www.renexpo-belgrade.com


0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti