Dogovorena trgovinska i ekonomska saradnja Srbije i Mongolije

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Sporazum o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji Srbije i Mongolije potpisao je u Njujorku, sa ministarkom spoljnih poslova Mongolije Batsetsegom Batmunkom, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković. Poručio je da smo otvoreni za unapređenje političkog dijaloga i sveukupne saradnje sa tom zemljom, i to posebno na polju ekonomije, prenosi sajt Vlade.

Tokom susreta je razgovarano i o daljem razvoju kulturne i prosvetne saradnje, ali i saradnje u drugim oblastima.

Selaković je ponudio Mongoliji učešće u programu "Svet u Srbiji", u okviru kojeg naša zemlja dodeljuje stipendije za studiranje u Srbiji.

Šef srpske diplomatije je posebno izrazio zahvalnost Mongoliji na stavu po pitanju Kosova i Metohije i podršci našem teritorijalnom integritetu i suverenitetu.

Ministar je naglasio pozitivnu agendu Srbije, posvećenu razvoju celog regiona i inicijativi Otvoreni Balkan, koja ekonomskim koristima može da relaksira političke odnose u regionu.

Selaković je upoznao sagovornicu i sa ekonomskim uspesima koje je Srbija postigla u prethodnih sedam godina, koji su dali osnov za razvoj digitalizacije, infrastrukture i drugih oblasti.

Prema njegovim rečima, Srbija je zahvaljujući tome mogla da uloži sredstva i u zdravstvo, naročito u izgradnju bolnica i proizvodnju vakcina protiv koronavirusa.

On je iskazao nadu da će delegacija Mongolije u prvoj polovini oktobra biti prisutna u Beogradu na skupu povodom obeležavanja 60 godina od Prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti