DIATOMIC OTVORIO SVOJ POSLEDNJI POZIV ZA DODELU 1,6 MILIONA EVRA

Komentari: 0

Ciljna grupa su startapi, mala i srednja preduzeća iz oblasti zdravstva, poljoprivredno-prehrambene industrije, te industrijske proizvodnje, kao i istraživačke organizacije u domenu mikroelektronike i „pametnih“ sistema.

U svom drugom i poslednjem pozivu, DIATOMIC obezbeđuje bespovratna sredstva u iznosu od 1 610 000 evra, te program podrške namenjen inovativnim startapima, malim i srednjim preduzećima kao i istraživačkim organizacijama sa sedištem u Evropi. 

DIATOMIC je mreža digitalnih habova – uspostavljena u okviru evropske Smart Anything Everywhere inicijative.

Prvi i osnovni cilj je da se pospeše primena i upotreba elektronskih komponenti, senzora, „pametnih“ tehnologija i sistema u sektoru zdravstva, prehrambene industrije, poljoprivrede i industrijske proizvodnje.

S tim u vezi, DIATOMIC obezbeđuje intenzivan akceleratorski program, a maksimalan iznos za koji timovi mogu da apliciraju iznosi 200.000 evra po projektu. 

Ko može da se prijavi?

• Poziv je usmeren ka malim konzorcijumima od najviše tri partnera i to iz EU zemalja, kao i pridruženih zemalja

• Pojedinačni konzorcijum mora da okuplja tehnološko-istraživačko centre u domenu napredne mikroelektronike i „pametnih“ integrisanih sistema (tzv. centri kompetencija), kao i inovativne startape, odnosno mala i srednja preduzeća na polju zdravstva, poljoprivrede, te industrijske proizvodnje

• Podnosioci aplikacija moraju biti startapi, tj. mala i srednja preduzeća. DIATOMIC kroz svoju mrežu aktivno pruža pomoć pri traženju partnera ili uspostavljanju konzorcijuma

• U fokusu su proizvodi, procesi i usluge savisokim komercijalnim potencijalom. Napomena: neophodno je da se predložena rešenja zasnivaju na elektronskim komponentama i „pametnim“ sistemima

Šta DIATOMIC pruža?

Timovima kojima se pruži prilika da uđu u intenzivan akceleratorski program, DIATOMIC pruža: 

- do 200 000 evra po projektu

- personalizovanu tehničku i mentorsku podršku

- naprednu infrastrukturu kao podršku dizajniranju, razvijanju, testiranju digitalnih rešenja

- prilike za umrežavanje, te pristup daljim izvorima finansiranja

Predviđeno trajanje ovog programa je od 9 do 15 meseci. 

Prijave

Rok za prijavljivanje je 31. januar 2019. godine, a aplikacije se podnose na f6s.com/diatomic-opencall2

Za više informacija, posetite diatomic.eu.

Ukoliko tražite partnera sa kojim biste aplicirali, upit sa specifičnim zahtevima možete da proslediteputem: f6s.com/diatomic

O DIATOMIC-u

DIATOMIC je evropski projekat koji se sprovodi u okviru inicijative Smart Anything Everywhere.

U pitanju je mreža digitalnih inovacijskih centara. Ukupna vrednost sredstava iznosi 3 miliona evra, a trenutno se u programu nalazi osam konzorcijuma.

Aplikacije za drugi i poslednji otvoreni poziv zatvaraju se 31. januara 2019. 

Ovaj projekat finansira se iz sredstava EU kroz program za istraživanje i inovacije Horizont 2020 u okviru Ugovora o grantu br. 761809.

 

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti