CERATIZIT PREDSTAVLJA EKATALOG I INOVACIJE NA EMO 2023. U HANNOVERU

Komentari: 0

I ove godine EMO je događaj koji trebaju da posete sve kompanije iz metaloprerađivačkog sektora.

U periodu od 16. do 21. septembra 2023. u hali 5 na štandu C69 CERATIZIT će predstaviti svoje inovacije, pozvati na zanimljive tehničke diskusije i postaviti trendove u industriji – ne samo u pogledu održivosti.

Budućnost proizvodnje je pametna, to je izvesno. Ali putevi do "Pametne fabrike" su mnogostruki.

CERATIZIT već dugi niz godina drži prst na pulsu budućnosti digitalne mašinske obrade, na primer sa sistemom za nadzor i kontrolu CERAsmart ToolScope.

Ovaj sistem trajno snima signale sa mašine za sečenje tokom procesa proizvodnje, vizualizuje ih i pruža važne informacije za kontrolu procesa, zašti tu mašine i dokumentaciju.

"Ukoliko se ulivaju u prave sisteme, ovakva vrsta podataka može biti izuzetno dragocena za mašiniste. Ali samo ako se na ovaj način procene, obrađuju i stave na raspolaganje korisniku, nude mu i odgovarajuću dodatnu vrednost.

Mi se već uspešno suočavamo sa ovim izazovom sa našom CERAsmart Cockpit.

Međutim, nema govora o tome da počivamo na lovorikama: radije, želimo da nastavimo da širimo puteve u smislu digitalizacije i prave pametne fabrike", naglašava Andreas Kordwig, direktor globalnog upravljanja proizvodima u CERATIZIT-u.

FREETURN PROGRAMIRANJE – JEDNOSTAVNO

Ono što je do pre nekoliko godina bila želja svakog stručnjaka za struganje jeste univerzalni alat za grubo, završno, konturno struganje, čeono i uzdužno struganje – odavno je povećalo efikasnost u proizvodnim halama: Sa revolucionarnim procesom High Dynamic Turning i specijalno razvijeni FreeTurn alati , tehnologija struganja je ušla u novu dimenziju.

"Sledeća faza razvoja sada dobija i programiranje HDT procesa. Brže i lakše do efikasnijeg procesa?

Ponuda koju verovatno niko ne može da odbije – naš ToolPath kao i neka druga pametna rešenja koja to omogućavaju", otkriva dr Uwe Schleinkofer, direktor istraživanja i razvoja u CERATIZIT-u.

PCF ZA TRANSPARENTNOST U UGLJENIČNOM OTISKU

Kako bismo osigurali da održivost ne ostane samo apstraktna konstrukcija u glavama ljudi, pre svega mora se stvoriti transparentnost.

Putokaz u ovom kontekstu je takozvani karbonski oti sak proizvoda (PCF), koji ukazuje na količinu gasova staklene bašte koji se emituju tokom proizvodnje proizvoda.

U tu svrhu, CERATIZIT je bila prva kompanija u industriji koja je predstavila model za izračunavanje i klasifi kaciju PCF svojih karbidnih proizvoda.

Ovaj model klasifikacije je sličan označavanju potrošnje energije na električnim uređajima.

U budućnosti , kupci će moći na prvi pogled da vide PCF proizvoda i donesu informisanu odluku na osnovu ovih podataka:

Na primer, da izaberu proizvode sa niskim ugljeničnim otiskom – kao što je karbid u asortimanu nadogradnje iz CERATIZIT-a.

MOBILNOST SA SUNČANE STRANE

Kako ćemo se kretati u budućnosti ?

Pitanje sa mnogo odgovora - CERATIZIT pomaže u rešavanju nekih od njih sa prilagođenim alatnim rešenjima za automobilsku industriju.

Međutim, istraživanje i razvoj se takođe sprovode van velikih proizvođača kako bi se otkrilo koji koncepti se mogu koristiti da bi se kretanje učinilo održivim.

A upravo takve "think tanks" CERATIZIT podržava znanjem i snagom alata, kao što je Zeleni tim Univerziteta u Štutgartu ili projekat "Sonnenwagen".

Sadašnje vozilo, Covestro Adelie, može se pogledati na štandu CERATIZIT-a.

Tim učenika će takođe biti na raspolaganju da odgovori na pitanja o ovom izuzetnom solarnom automobilu.

Oni će objasniti kako Covestro Adelie generiše električnu energiju preko solarnih ćelija na svojoj površini, koji izazovi tek predstoje u toku godine i kako je CERATIZIT mogao da podrži izgradnju najnovijeg solarnog automobila.

DEMO UŽIVO I ISTAKNUTI ALATI

Nema sajma bez zanimljivih demonstracija uživo na DMG mašini na štandu!

"Prošli sajmovi su pokazali koliko su popularne naše demonstracije uživo. Između ostalog, možemo da predstavimo naše High Dynamic Turning, ali i da pokažemo jedan ili drugi aktuelni alat "u akciji", kaže Steffen Baur, šef upravljanja proizvodima u CERATIZIT-u.

Takođe vredi učestvovati u nagradnoj igri na sajamskom štandu, gde svoje nove vlasnike čekaju mnogi zanimljivi pokloni.

Grupa CERATIZIT se nalazi u hali 5, štand C69.

Radujemo se susretu sa vama tamo.

CERATIZIT Deutschland GmbH

Gregor Fink
Country Manager
Cutting Tools \ Adria Area
Tel: +386 3 888-8290
Fax: +49 831 57010-3709
Mob: +386 41 753-782
E-mail: gregor.fink@ceratizit.com
www.ceratizit.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti