cargo-partner uvodi novo drumsko rešenje za transport između Kine i Evrope

Komentari: 0

Kao odgovor na povećanu potražnju u Kini, međunarodna logistička kompanija je nedavno u svoj portfolio uvela i FTL drumska rešenja preko Srednjeg koridora, kao dopunu postojećim uslugama železničkog transporta na Putu svile.

Kompanija trenutno nudi usluge transporta preko Kaspijskog mora sa tranzitnim vremenom od 22-25 dana.

Prvi transport, isporuka litijumskih baterija sa kontrolisanom temperaturom za kupca iz automobilske industrije, završen je početkom jula.

Kopneni transport srednjim koridorom Novog puta svile je nedavno postao sve održivija alternativa avionskom, pomorskom teretnom i železničkom transportu.

Nakon sve većeg broja upita kupaca, cargo-partner je sada dodao ovu novu opciju transporta preko Kazahstana, Kaspijskog mora, Kavkaza i Turske u svoj portfelj redovnih usluga i nudi je kao komplementarno rešenje drugim vidovima transporta.

Kina-Evropa sa fleksibilnim izborom rute

cargo-partner tim za drumski transport u Kini nudi rešenja po meri svojih kupaca sa kontinuiranim praćenjem duž cele rute.

Pažljivo prateći promenljive lokalne prilike, stručni tim cargo-partnera može fleksibilno da izabere najpovoljniju rutu i granični prelaz za svaku pojedinačnu pošiljku.

Tranzitno vreme varira u zavisnosti od polaznih i odredišnih tačaka i kreće se od u proseku 22 do 25 dana.

Trenutno je usluga dostupna samo za pune utovare.

Pored konkurentnog tranzitnog vremena, nova opcija transporta ima prednost u tome što može da transportuje robu koja se ne može otpremiti avionskim ili železničkim putem.

Do danas, uslugu su tražili kupci u sektoru elektronike, e-trgovine i automobila.

Zahvaljujući svojoj gustoj mreži u Kini i Evropi, cargo-partner može ponuditi sveobuhvatna rešenja od vrata do vrata iz jednog izvora, što pomaže u smanjenju tranzitnog vremena i izbegavanju kašnjenja u istovaru i pretovaru.

Temperaturno kontrolisan transport baterija za automobilsku industriju

Prvi transport cargo-partnera preko Srednjeg koridora odvijao se od sredine juna do početka jula i sastojao se od isporuke litijumskih baterija sa kontrolisanim temperaturnim režimom za nemačkog kupca iz automobilske industrije.

Kako su baterije deklarisane kao opasna roba, cargo-partner je obavio sve carinske formalnosti i postupio sa potrebnim sertifikatima i dokumentacijom.

Pored toga, logistička kompanija je stalno pratila ne samo proces transporta, već i temperaturu tereta.

O cargo-partneru

cargo-partner je globalna logistička kompanija punog opsega koja nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje.

Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentsku prednost za svoje kupce širom sveta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 2.06 milijardi EUR u 2022. godini i trenutno zapošljava 4.000 ljudi širom sveta.

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti