cargo-partner proširuje skladišne kapacitete u Hrvatskoj

Komentari: 0

Logistička kompanija otvorila je novo skladište sa 12.900 m² skladišnog prostora u Zagrebu. Smešteno 10 minuta od aerodroma, novoizgrađeno skladište je idealno opremljeno za brzu i efikasnu distribuciju u okolni region.

Savremeni objekat pruža kratkoročno i dugotrajno skladištenje, kao i dodatne usluge za širok spektar industrija.

cargo-partner nastavlja dalje da proširuje skladišne kapacitete u centralnoj i istočnoj Evropi i nedavno je otvorio svoj potpuno novi logistički centar u Hrvatskoj. Skladište se nalazi u poslovnoj zoni Meridian 16 u Velikoj Gorici, tik uz autoput A11 i 10 minuta od aerodroma Franjo Tuđman.

Savremeni logistički objekat sadrži 13.500 paletnih mesta na 12.000 m² skladišnog prostora, plus 900 m² međusprata gde lokalni cargo-partner tim pruža dodatne usluge za modne i druge industrije. Ovaj prostor je sada dostupan kupcima uz postojeće skladište od 4.000 m² u zagrebačkom naselju Jankomir. Novo skladište služi kao distributivni centar za različite vrste robe, uključujući prehrambene i kvarljive proizvode, pića, robu životinjskog porekla kao i farmaceutske proizvode.

Zoran Starčević, generalni direktor cargo-partnera u Hrvatskoj, objašnjava: „COVID-19 je ubrzao rast internet trgovine i izazvao dugoročne prekide u lancu snabdevanja, a oba su dovela do porasta tražnje za skladišnim prostorom. cargo-partner već dugi niz godina ulaže u povećanje svojih globalnih skladišnih kapaciteta, a Hrvatska je suštinski deo naše mreže u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

Novi objekat će nam omogućiti da još bolje iskoristimo ovo važno čvorište i dodatno proširimo naš portfolio logističkih usluga.”

Pored dugoročnog i kratkoročnog skladištenja, lokalni tim pruža usluge drumskog transporta, uključujući distribuciju paleta i paketa u zemlje EU i van EU širom jugoistočne Evrope.

Sa 22 rampe za utovar i istovar i dodatnim prilazom, skladište je dobro opremljeno za svakodnevno preuzimanje i distribuciju iz i u okolni region.

Brzi tranzit je obezbeđen namenskim carinskim skladištem i uslugama carinskog posredovanja za uvozne i izvozne pošiljke. cargo-partner u Zagrebu nudi i niz dodatnih usluga uključujući prijem robe, pakovanje, prepakivanje, komisioniranje, umetanje dokumenata i kontrolu kvaliteta.

Logistički centar je HACCP i ISO sertifikovan i opremljen modernim sistemima zaštite od požara, protivprovalne zaštite i nadzora kako bi se obezbedili idealni uslovi skladištenja vredne robe. Sistem regala ispunjava najviše evropske standarde za zaštitu od zemljotresa (Eurocode 8).

cargo-partner je u Hrvatskoj prisutan od 1996. godine i danas ima više od 90 zaposlenih na pet lokacija u zemlji, pokrivajući čitav spektar avionskih, pomorskih, drumskih i logističkih usluga. Kombinujući svoja dva skladišta, kompanija sada nudi ukupno 16.900 m² skladišnog prostora na području Zagreba.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike punog opsega koji nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje.

Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom sveta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 1.8 milijardi EUR u 2021. godini i trenutno zapošljava više od 3.900 ljudi širom sveta.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti