cargo-partner postaje deo Nippon Express grupe (NX Group)

Komentari: 0
Fotografija od: Nippon Express

Kako cargo-partner slavi svoju 40. godišnjicu, vlasnik i osnivač kompanije Stefan Krauter odlučio je da proda austrijskog globalnog logističkog igrača japanskoj berzi Nippon Express Holdings, koja je ujedno i matična kompanija Nippon Express, APC, Franco Vago i drugih.

Počevši sa radom 1983. godine sa samo pet zaposlenih na bečkom aerodromu, skoro potpuno samostalno razvio je kompaniju od sada 4.000 zaposlenih u 40 zemalja širom sveta, Stefan Krauter je već predao štafetu svom menadžmentu, a sada je takođe preneo vlasništvo na njegovog „idealnog naslednika“ NX.

Nakon što je prvi put u 2020. godini premašio milijardu evra u globalnom prometu, promet cargo-partnera je porastao za 72%, dostigavši preko 1,8 milijardi evra u 2021. godini, i dalje porastao na 2,06 milijardi evra u 2022.

„Vođenje od strane agilnih osnivača nosi neke značajne prednosti, ali od određene faze nadalje, visoko profesionalno i dugoročno stabilno vlasništvo je veća prednost. Izazov i odgovornost osnivača je da u pravom trenutku odluče i o upravljanju i o nasledstvu vlasništva.

Nije prerano da bismo mogli da izgradimo stabilnu internu sukcesiju upravljanja, ali, sigurno, ni prekasno“, kaže Krauter.

„Zbog toga smo zajedno sa Izvršnim odborom kompanije počeli da procenjujemo različite opcije za budućnost cargo-partnera.

Stefan Krauter nastavlja da objašnjava: „Takođe bi bila dobra opcija da menadžment i zaposleni nastave da rade potpuno sami, ali obzirom da je idealan novi strateški vlasnik pronađen u NX Grupi, na kraju smo bili uvereni da je to pravi način da i u budućnosti zajedno pomeramo granice.

Prateći politiku integracije koju smo do sada videli od NX Grupe, cargo-partner će ostati cargo-partner u pogledu organizacije i brendiranja – i postaće najjači cargo-partner ikada!”

Ugovor je potpisan 12. maja 2023. i stupiće na snagu pod uslovom uobičajenih regulatornih (antimonopolskih i SDI) odobrenja za četiri do sedam meseci, zajedno sa naknadnim zatvaranjem.

“Obe organizacije će imati koristi od značajne sinergije u globalnoj pokrivenosti kancelarija, proširenom portfoliju usluga, ojačanom regionalnom, proizvodnom i IT znanju i veštinama, povećanom obimu i drugim stvarima.

NX Grupa će imati koristi od naše snažne i obimne mreže u Centralnoj i Istočnoj Evropi koja na idealan način dopunjuje postojeću NX-ovu mrežu, a cargo-partner će preskočiti nekoliko liga u intraazijskim i transpacifičkim trgovačkim linijama“, navodi Stefan Krauter.

On dodaje: „cargo-partner će takođe nastaviti da radi sa svojom trenutnom globalnom mrežom agenata, nastojaće da proširi ovaj deo svog poslovanja i podržava ga u budućnosti sa svojom nadograđenom platformom koja je trenutno u razvoju.

“Lično ću nastaviti da podržavam tranziciju u svojoj novoj ulozi u korporativnom nadzornom odboru i u svojoj savetodavnoj funkciji u izvršnom odboru kompanije.

Fokusiraću se na pametnu delimičnu integraciju sa novim vlasnicima, kao i na druga pitanja u vezi sa strategijom, merdžerom, akvizicijom i ESG konceptom. Kakav zanimljiv i koristan izazov na kraju moje karijere!” Krauter dodaje.

J.P. Morgan (finansijski), ValueAdd (finansijski), BCG (komercijalni), Schonherr (pravni) i Deloitte (računovodstvo i porez) su savetovali cargo-partner o ovoj transakciji.

O Nippon Express-u

Nippon Express je logistička kompanija sa sedištem u Tokiju, koja raspolaže snažnom globalnom mrežom u preko 40 zemalja, sa direktnim poslovanjem kompanije u 33 zemlje, od kojih je Austrija jedna od njih.

Kompanija nudi avionski, pomorski i kamionski transport, skladištenje i distribuciju, logistički dizajn, usluge informacionih tehnologija, usluge iznajmljenih kamiona i usluge selidbe.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike punog opsega koji nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje.

Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom sveta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 2.06 milijardi EUR u 2022. godini i trenutno zapošljava 4.000 ljudi širom sveta.

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti