cargo-partner pokreće novo LCL rešenje od Azije do Zapadne Evrope preko Roterdama

Komentari: 0

Međunarodna logistička kompanija još jednom je proširila svoju ponudu LCL rešenja i uvela nove nedeljne konsolidovane usluge pomorskog transporta od Kine i Indije do Roterdama, opslužujući različite destinacije u zapadnoj Evropi.

Kako se luke i skladišta u severnoj Evropi i dalje suočavaju sa velikim zagušenjima, cargo-partner je prepoznao potrebu da pruži veću fleksibilnost svojim klijentima i proširi svoj spektar usluga u regionu.

Da bi se izborio sa ovim izazovima, logistička kompanija je uvela nov nedeljni LCL servis od ključnih azijskih kapija Šangaja, Šenžena i Nhava Ševe do zapadne Evrope preko luke Roterdam. Nove usluge omogućavaju fleksibilnije planiranje i značajnu uštedu vremena u poređenju sa tranzitom preko nemačkih glavnih luka.

„Mnogi naši klijenti se trenutno suočavaju sa pritiskom troškova i traže pouzdano rešenje za svoje uvozne pošiljke iz Azije – posebno za destinacije u zapadnoj Evropi, koje su obično veoma konkurentne“, objašnjava Feliks Miletič, korporativni direktor za pomorski LCL servis u kompaniji cargo-partner. „Sa našim LCL uslugama preko Roterdama, možemo da obezbedimo stabilnu alternativu zakrčenim lukama u severnoj Evropi i postignemo sinergiju u poslednjoj milji za pošiljke različitog porekla.

Jedan od mnogih cargo-partner konsolidovanih servisa

Servis preko Roterdama jedan je od mnogih konsolidovanih usluga pomorskog transporta koje u potpunosti kontroliše cargo-partner, obezbeđujući visoku fleksibilnost i minimalan rizik od štete za klijente. cargo-partnerova rešenja od vrata do vrata obuhvataju preuzimanje i dostavu drumskim transportom, carinjenje i sveobuhvatne logističke usluge kroz evropsku mrežu skladišta kompanije.

Nakon dekonsolidacije u namenskom skladištu u Roterdamu, omogućeni su fiksni polasci kamiona najmanje jednom nedeljno za isporuke širom Evrope.

Dok je usluga fokusirana uglavnom na zapadnoevropske zemlje kao što su Nemačka, Belgija, Švedska, Velika Britanija, Irska i Španija, ona takođe može da pruži interesantnu alternativu za klijente u centralnoevropskim destinacijama kao što su Austrija, Italija, Slovenija, Slovačka, Mađarska i Češka Republika .

Strateški fokus na LCL i Zapadnu Evropu

Kao jedan od vodećih provajdera LCL transporta u centralnoj i istočnoj Evropi, cargo-partner upravlja sopstvenim nedeljnim LCL konsollidovanim linijama iz više od 20 azijskih i istočno-mediteranskih zemalja do svog čvorišta u Ljubljani.

Pored toga, kompanija će nastaviti da opslužuje Nemačku svojom uslugom „Adria Express” koja povezuje Aziju sa Evropom preko Kopra, Rijeke i Trsta.

Još jedna dobro uspostavljena usluga u vlasništvu cargo-partnera povezuje Kinu i Nemačku železnicom, koristeći Duizburg kao regionalnu kapiju za transport na istok i zapad.

Gledajući unapred, logistička kompanija stavila je strateški fokus na jačanje svoje mreže u zapadnoj Evropi, pri čemu nova LCL usluga preko Roterdama predstavlja samo jedan aspekt rastućeg portfelja cargo-partnera ili rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje u regionu.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike punog opsega koji nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje.

Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom sveta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 1.8 milijardi EUR u 2021. godini i trenutno zapošljava 4.000 ljudi širom sveta.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti