cargo-partner nastavlja da širi svoje skladišne kapacitete u Jugoistočnoj Evropi

Komentari: 0

Kao jedna od vodećih logističkih kompanija u Jugoistočnoj Evropi, cargo-partner nastavlja svoj strateški fokus na ovaj region. Kompanija je u proteklih nekoliko meseci proširila svoje skladišne kapacitete u Hrvatskoj, Sloveniji i Turskoj.

Proširenje u Zagrebu: sa 12.900 na 17.500 m²

cargo-partner je krajem avgusta 2023. proširio svoje skladište u Zagrebu za 4.600 m² zbog brzo rastuće tražnje kupaca u Hrvatskoj.

Prvobitno skladište je otvoreno u junu 2022. godine i nalazi se deset minuta od međunarodnog aerodroma u Zagrebu.

Najnovije proširenje omogućava kapacitet logističkog centra sa ukupnom površinom od 17.500 m².

Moderan objekat sada uključuje 20.000 paletnih mesta, kao i mezanin od 900 m² za dodatne usluge.

Uz kratkoročno i dugoročno skladištenje, zagrebačko skladište nudi dnevnu distribuciju paleta i paketa u zemlje EU i van EU, carinsko skladište i usluge carinskog posredovanja.

Nakon proširenja, skladište sada sadrži 28 kamionskih dokova i tri ulazne kapije za velike pošiljke.

„Dok slavimo 40 izuzetnih godina cargo-partnera, važno je prepoznati neprocenjivu ulogu koju je Jugoistočna Evropa odigrala u oblikovanju trajnog uspeha naše kompanije.

Ovo proširenje je dokaz izuzetnog putovanja na koje smo krenuli zajedno sa našim klijentima i našim stručnim timovima širom regiona“, rekao je Stefan Krauter, izvršni direktor i osnivač kompanije cargo-partner.

Zoran Starčević, generalni direktor cargo-partnera u Hrvatskoj, izjavio je: „Dodani skladišni kapaciteti u Zagrebu omogućiće nam da skladištimo širi asortiman proizvoda – od prehrambenih proizvoda do farmaceutskih i niza druge robe – i da brzo odgovorimo na fluktuacije tržišta i potrebe kupaca.

Dakle, proširenje ne samo da jača našu tržišnu poziciju, već i jača naše obećanje da ćemo isporučiti vrhunske proizvode i usluge našim klijentima.

Otto Zsivkovits, regionalni direktor SEE regiona, dodao je: „Naše proširenje u Zagrebu deo je našeg strateškog plana za jačanje našeg prisustva u Jugoistočnoj Evropi, jer ova regija ima ogroman značaj za cargo-partner.

U tom kontekstu, Zagreb služi kao kapija koja povezuje istočnu i zapadnu Evropu.

Kako nastavljamo da širimo našu mrežu, raste i sinergija između naših logističkih centara u Hrvatskoj, Sloveniji, Turskoj, Bugarskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.”

Krov logističkog centra u Ljubljani proizvodi “čistu” energiju

cargo-partner je početkom avgusta postavio fotonaponski sistem sa 1.192 panela na krov svog iLogističkog centra u Ljubljani.

Sistem će proizvoditi oko 575 MVh energije godišnje, pokrivajući 34 odsto potrošnje energije cargo-partnera u Sloveniji.

Pored toga, solarna elektrana će uštedeti 146 tona CO₂ godišnje, što je ekvivalentno sadnji 6.698 stabala.

iLogistics Center Ljubljana otvoren je 2019. godine i proširen 2022. godine, čime je njegov ukupni kapacitet sa 25.000 m² povećan na 39.100 m².

Novi iLogistički centar u Istanbulu

Novi iLogistički centar sa 20.000 m² skladišnog prostora u Istanbulu otvoren je u julu ove godine.

Sa 25.000 paletnih mesta i 17 utovarnih stanica, objekat pruža idealne uslove za carinsko skladištenje, rukovanje vangabaritnom robom i visokotehnološkim proizvodima, brzi pretovar i distribuciju, kao i sveobuhvatne dodatne usluge, uključujući mesto preuzimanja i vraćanja paketa.

Pored magacina, zgrada sadrži i moderne kancelarijske prostore, pružajući novu bazu poslovanja za centralu cargo-partnera u Turskoj.

Mreža skladišta u jugoistočnoj Evropi

Osim ovih nedavnih proširenja, cargo-partner već dugo ima mrežu skladišta u jugoistočnoj Evropi.

U Bugarskoj, iLogistički centar Sofija nudi 22.000 paletna mesta na 16.700 m². U Srbij se planiraju dodatna proširenja skladišnih kapaciteta i to na istom mestu, u blizini aerodroma gde je strateški lociran postojeći magacin sa 8.000 m² skladišnog prostora.

U Bosni i Hercegovini, cargo-partner upravlja skladištem od 1.000 m², kojem je kompanija nedavno dodala poseban prostor od 300 m² za privremeno carinsko skladište.

O cargo-partneru

cargo-partner je globalna logistička kompanija punog opsega koja nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje.

Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentsku prednost za svoje kupce širom sveta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 2.06 milijardi EUR u 2022. godini i trenutno zapošljava 4.000 ljudi širom sveta.
 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti