cargo-partner i Lufthansa: Prva pošiljka sa održivim vazduhoplovnim gorivom direktno iz Beča

Komentari: 0

Početkom decembra, cargo-partner i Lufthanza preuzeli su svoju prvu SAF pošiljku direktno sa bečkog aerodroma.

cargo-partner posluje u skladu sa sveobuhvatnom strategijom održivosti i već dugi niz godina podržava ekološke tehnologije transporta.

Međunarodna kompanija za transport i logistiku sada je iskoristila priliku da organizuje avionski transport na klimatski neutralan način - korišćenjem održivog avio goriva (SAF) i kompenzacijom emisija CO₂ koje nastaju korišćenjem SAF-a.

Pošiljka je poletela sa bečkog aerodroma početkom decembra i sletela na aerodrom Dallas Fort Worth u Teksasu sledećeg dana. Pošiljka avio-prevoza izvršena je u ime kupca iz kozmetičke industrije i iznosila je zapreminsku težinu od 340 kg.

Jo Feiks, korporativni direktor za avionski transport u kompaniji cargo-partner: „Zadovoljstvo nam je što smo postavili ovu prvu i važnu prekretnicu za održivu transportnu tehnologiju zajedno sa našim dugogodišnjim partnerom Lufthanzom. Za obe kompanije, to je bila prva SAF pošiljka. Sa ovim korakom, želimo da otpočnemo put ka CO₂-neutralnoj logistici.”

Za proizvodnju SAF-a preispitivane su različite sirovine i procesi. Na primer, bio kerozin se može proizvesti od ostataka i otpadnih materijala kao što su kućni otpad, korišćena ulja ili masti. Korišćenje alternativnih goriva umesto fosilnih goriva, u kombinaciji sa drugim merama kompenzacije CO₂, može omogućiti 100% klimatski neutralan transport.

„Nadamo se da ćemo inspirisati mnoge naše klijente da se odluče za transport sa održivim gorivima i radujemo se brojnim narednim projektima zajedno sa Lufthanzom“, dodao je Jo Feiks.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike punog opsega koji nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje.

Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom sveta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 1.8 milijardi EUR u 2021. godini i trenutno zapošljava 4.000 ljudi širom sveta.



 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti