cargo-partner dokazao svoju ekspertizu u rukovanju osetljivim, vrednim i nestandardnim pošiljkama

Komentari: 1

Tokom proteklih nekoliko meseci, međunarodna logistička kompanija je uspešno završila niz izvanrednih transportnih projekata, pokazujući svoju stručnost u rukovanju osetljivom robom, vrednom imovinom i predmetima nestandardnih dimenzija.

Katana vredna 50.000 evra iz Japana u Slovačku

cargo-partner tim u Slovačkoj je u martu organizovao transport jedinstvene istorijske replike samurajskog mača Katane vredne više od 50.000 € iz Japana u Slovačku.

Oštrica mača napravljena je od posebnog materijala koji oksidira pri dodiru, zbog čega ju je kovač doneo na uvid carinicima nekoliko dana pre samog slanja.

Nakon carinjenja, vratio ga je u svoju radionicu, gde je još jednom obradio sečivo kako bi se uverio da na njemu nema tragova. cargo-partner je obezbedio bezbedno pakovanje kako se dragocena pošiljka, duga 1,31m i teška 25kg ne bi oštetila na putu ka Evropi.

Glavni izazov je bio pronaći odgovarajuću avio-kompaniju i rutu za transport. Obzirom da su evropske aviokompanije mač smatrale oružjem, a ne kolekcionarskim predmetom, cargo-partner nije mogao da koristi aerodrom u Frankfurtu.

Tim je organizovao let za Beč sa zaustavljanjem na Tajvanu. Završne carinske formalnosti su brzo obavljene i mač je prebačen u cargo-partner skladište u Bratislavi.

Telekomunikaciona oprema od SAD do Bugarske

cargo-partner tim u Bugarskoj je u aprilu primio upit za uvoz pet kontejnera iz SAD, koji sadrže komponente i antene za poboljšanje pokrivenosti mobilnom mrežom oko jednog bugarskog grada.

Predmeti su bili izuzetno delikatni i osetljivi, zahtevali su posebnu pažnju tokom transporta i isporuke. Kompleksan zadatak je dodatno otežavala lokacija isporuke – teren bez odgovarajućih uslova za istovar i skladištenje kontejnera sa skupim telekomunikacionim delovima.

cargo-partnera eksperti razvili su rešenje postavljanjem posebnog poda kako bi kontejneri mogli da se istovare na licu mesta. Tim je takođe organizovao pokretnu dizalicu od 60 tona, što im je omogućilo da istovare kontejnere za samo nekoliko sati.

Čamci koji se isporučuju brodom iz Poljske u Italiju

Ove godine, cargo-partnerski tim u Gdinji je organizovao isporuku dva čamca iz Poljske u Italiju kombinacijom drumskog i Short Sea pomorskog rešenja.

Dva čamca su bila teška osam tona i svaki je imao dimenzije 10 k 4,2 k 3,5 m. Zbog ovih neobičnih dimenzija, za pošiljku su bile potrebne posebne dozvole i obučeni vozač.

Nakon što su stigli u Gdanjsk, čamci su bezbedno pričvršćeni za dva ravna kontejnera od 40’. Teret je prošao inspekciju i dobio sertifikat o bezbednosti i sigurno je čamcem isporučen do Napulja.

Jahta od Kine do Južne Afrike

cargo-partner tim u Kini nedavno je prevezao privatnu jahtu od 14.500 kg preko broda za rasuti teret iz Tjenđina u Kini do luke Durban u Južnoj Africi.

Kompanija je organizovala specijalnu prikolicu za prevoz vangabaritne pošiljke i izvršila dostavu od luke za samo tri dana.

cargo-partnerov Project Cargo tim u Kini pažljivo je pratio brod i lučki terminal kako bi osigurao nesmetano preuzimanje i isporuku. Uprkos kašnjenjima zbog zagušenja luke, jahta je stigla taman na vreme da ispoštuje rok kupca.

Mašine za proizvodnju automobila od Španije do Meksika

cargo-partner ogranak u Španiji nedavno je podržao međunarodnog kupca u premeštanju mašina za proizvodnju automobila iz luke Barselona u Meksiko pomorskim transportom.

U potrazi za logističkim partnerom koji bi mogao da pruži izuzetnu podršku od vrata do vrata, kompanija je kontaktirala cargo-partner kancelariju u Barseloni.

Tri velike mašine za ubrizgavanje plastike za automobile, težine 13 tona svaka, otpremljene su u jednom kontejneru sa ravnim regalima od 40 stopa i jednom od 20 stopa i stigle su na svoje konačno odredište u martu.

Blisko sarađujući sa svojim kolegama u Meksiku, tim je obezbedio rešenje od vrata do vrata, demonstrirajući snagu međunarodne cargo-partner mreže.

Transport ogromnog lasera za sečenje

cargo-partner Poljska je nedavno izvršila nesmetanu i sigurnu isporuku dva kontejnera sa ravnim regalima i dva high cube kontejnera sve od Kine do Poljske.

Ono što ovo dostignuće čini posebnim je to što je u jednom od kontejnera sa ravnim regalima smešten ogroman laser za sečenje, dimenzija neverovatnih 8,7 k 3,5 k 2,5 m i težine impresivnih 18 tona.

Teret je započeo svoje putovanje u Šangaju, stigao do luke Gdinja, a zatim je drumom prevezen do grada u blizini grada Lođa.

Ova kompleksna operacija zahtevala je pažljivo planiranje, koordinaciju i stručnost kako bi se obezbedio siguran dolazak tereta na konačno odredište – verno motu cargo-partnera „ we take it personally”.

O cargo-partneru

cargo-partner je globalna logistička kompanija punog opsega koja nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje.

Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentsku prednost za svoje kupce širom sveta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 2.06 milijardi EUR u 2022. godini i trenutno zapošljava 4.000 ljudi širom sveta.

 

1 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar
Nedeljko Vejic
21.04.2024 19:42
Veliko postovanje za sve ove poslove.Cestitam Odgovori

Ostavi komentar

Klijenti