Čadež: Tražimo rešenje da pomognemo privatnim kompanijama

Komentari: 0
Fotografija od: PKS

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da država razgovara sa privatnim kompanijama kako bi se našlo rešenje koje će omogućiti da im se u aktuelnoj situaciji pomogne, ali je i apelovao na njih da se odgovorno ponašaju prema svojim zaposlenima.

Čadež je rekao da u privatnom sektoru nema otpuštanja, da eventualno postoje incidentni slučajevi, a da radnici imaju mogućnost da takve poslodavce prijave inspekciji i da traže pravnu pomoć.

Govoreći o preduzetim merama da se umanje ekonomske posledice zbog korona virusa i obezbedi dovoljno robe na tržištu Čadež je gostujući na TV Prva podsetio na ograničavanje izvoza lekova, zabranu izvoza osnovnih životnih namirnica.

„Imamo i brašna i šećera i ulja da možemo praktično da pomažemo zemljama u okruženju kada bude bilo potrebe. Zato je važno da su ove mere donete“, rekao je Čadež i dodao da to koliko će uticati virus na privredu, zavisi podjednako od situacije u svetu, ali isto toliko kako se mi budemo ponašali.
Predsednik PKS je rekao da svi koji mogu treba da rade od kuće i da se ti građani, iz ugla poslodavca, ne vode da su na bolovanju već kao da su na svom radnom mestu. Posebno se obratio najstarijim građanima koje je zamolio da poštuju odluke države i ostanu u svojim domovima.

„Ovo nije samo borba za vas, ovo je borba za radna mesta vaših sinova, ćerki i unuka. To je ono što moramo da shvatimo. Samodisciplina i organizovano praćenje onoga što lekari kažu uticaće na to koliko ćemo imati posledice od ove krize. Kako se danas ponašate i prihvatate svoju odgovornost prema društvu od toga će nam zavisiti kakva će nam privreda biti“, rekao je Čadež, preneo je Tanjug.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti