BMW i3 – mali auto velike raskoši

Komentari: 0

Tradicionalni proizvođači automobila su u proteklim godinama prilično stidljivo i oprezno nastupali u svetu električnih vozila.

Ništa drugačije nije bio slučaj ni sa čuvenim BMW-om. No to ne znači da BMW u startu nije imao da ponude tržištu ozbiljno električno vozila, u skladu sa njihovim renomeom.

Još od 2013-te je na tržištu električni BMW, model i3. Neobičnog dizajna ali vrhunskog kvaliteta. Od tada do sada se nije mnogo promenilo, osim što se je od inicijalne baterije, koja je imala kapacitet 19kWh, preko 28kWh, ove godine stiglo do 42kWh litijumske baterije.

Pored toga, ovaj model je bio i dobar primer range-extender tehnologije, gde se opciono mogao naručiti i3 sa malim benzinskim motorom koji bi u vožnji dopunjavao bateriju i tako produžavao autonomiju za dodatnih 100-tinak kilometara.

I dalje je ovaj model automobila vrlo aktuelan i zadnje vesti iz BMW-a su da do daljnjeg ostaje na tržištu a ne bi bili iznenađeni ukoliko se srednjoročno izbaci i novija verzija ovog, sada već, legendarnog modela.

Pogledajte reportažu koja predstavlja BMW i3 u verziji 27kWh baterije na YouTube kanalu Elektro Balkan.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti