Beograd poziva digitalne nomade

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Inicijativa Digitalna Srbija i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) predstavili su sajt BelgradeGets.digital kako bi promovisali Beograd kao atraktivnu destinaciju za život i rad digitalnih nomada i drugih digitalnih profesionalaca iz celog sveta.

U iščekivanju smirivanja situacije sa pandemijom, sve više zemalja pokreće međunarodnu promociju okrenutu digitalnim nomadima - među njima su egzotične turističke destinacije kao što su Barbados i Kostarika, ali i evropske zemlje poput Češke i Estonije, ili Hrvatske i Crne Gore iz regiona, navodi se u saopštenju UNDP.

Istaknuto je da kroz inicijativu BelgradeGets.digital, poteklu iz domaće digitalne i startap zajednice, Beograd kreće u odbranu titule jedne od 20 najpopularnijih destinacija prema ocenama korisnika Nomad List, sajta koji okuplja najveću svetsku mrežu digitalnih nomada.

Ideja tog projekta je i da se Beograd predstavi u novom svetlu onima koji sebe možda ne doživljavaju kao digitalne nomade, ali se sada odlučuju da novostečenu mogućnost "rada od kuće" zamene "radom sa bilo koje tačke na planeti".

Sajt BelgradeGets.digital posetiocima daje praktične informacije i savete o tome kako da doputuju, gde da odsednu, kako da pronađu prostor za rad, ali i prijatno okruženje za opuštanje.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti