Beograd planira nabavku 130 tramvajskih i 154 trolejbuskih vozila do 2033. godine

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Grad Beograd planira nabavku 130 tramvajskih i 154 trolejbuskih vozila do 2033. godine, najavio je u Moskvi predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević prilikom obilaska kompanije PC Transport systems.

Grad Beograd će nastaviti sa obnavljanjem voznog parka.

Cilj je komforniji i pouzdaniji javni prevoz za naše građane, najavio je Nikodijević i podsetio da je prosečna starost tramvaja na ulicama prestonice 34 godine, a trolejbusa 11 godina.

- Zato je delegacija Beograda u poseti fabrici šinskih vozila u Moskvi kako bi se upoznala sa tehnologijom i iskustvima koje nam može ponuditi ruska strana.

Zahvalni smo domaćinima što nam je pružena mogućnost da na licu mesta vidimo proizvodni pogon za šinska vozila, njihovu tehnologiju servisiranja, te da se informišemo o iskustvima u oblastima održavanja i tehničke podrške - naveo je Nikodijević.

Najavio je da će u skoroj budućnosti dominantni prevoz u Beogradu postati šinski sistem. Takav vid javnog prevoza će, kako je rekao, omogućiti brži prevoz građana, ali i ravnomerniji razvoj grada.

Strategijom razvoja javnog linijskog transporta putnika i Planom generalne regulacije šinskih sistema planirano je proširenje beogradske tramvajske mreže od 41,3 kilometra (31 kilometar do 2033. godine), kao i izgradnja četiri nova tramvajska depoa.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti