Beč se brine o zaposlenju mladih

Komentari: 0
Fotografija od: Copyright: David Bohmann / PID (RenateBrauner)

Septembar označava početak nove školske godine, a u Beču se svake godine 5.000 mladih odluči za stručno obrazovanje.

Oni čine 30% svih učenika koji su završili obavezno osnovno obrazovanje.„Važno je da sve mlade Bečlije imaju istu šansu za ostvarivanje zaposlenja. Sa „Bečkom garancijom obuke“ osigurali smo mesto obuke za svakog učenika koji se odluči na stručno obrazovanje“, izjavila je RenateBrauner, članica vlade grada Beča.

„Činjenica je da postoji raskol između mladih zanatlija koje treba obučiti i preduzeća koja nude takve obuke. Grad Beč i Austrija izdvojile su 70 miliona evra za obuku 4.000 učenika godišnje kojima u suprotnom obuka ne bi bila zagarantovana“, objašnjava RenateBrauner.

U septembru će prvih 1.000 učenika početi obuku u okviru programa koji podrazumeva sticanje znanja u različitim industrijskim preduzećima. Cilj je da mladi nastave obuku u jednom od preduzeća. 

„Zahvaljujući „Bečkoj garanciji obuke“ i ponudi podrške, koju stalno proširujemo, uspeli smo da sprečimo porast nezaposlenosti među mladima“, naglasila je RenateBrauner.

Procenat nezaposlenosti među mladima starosti od 15 do 19 godina snižen je za 5,5% u 2016. godini u odnosu na prethodnu, a među mladima starosti od 15 do 24 godine za 2,2%. 

 

Izvor: 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti