3D SKENER SA HVATANJEM OD 360° ZA UNUTRAŠNJU I SPOLJNU UPOTREBU

Komentari: 0

FARO FocusS in FocusM

Kao jedan od vodećih proizvođača 3D skenera, FARO ima skener za skeniranje na velikim udaljenostima u svom portfoliju. Najsavremenija serija FARO 3D skenera FocusS, nudi tri skenera sa opsegom od 70, 150 i 350 m.

Osim udaljenosti, skeneri se takođe izdvajaju preciznošću od 1 mm na udaljenosti od 25 m i maksimalnom brzinom skeniranja od 976 000 piksela u sekundi.

Osim FocusS, za manje zahtevne korisnike i aplikacije kratkog dometa, FARO takođe nudi FocusM skener s rasponom od 70 m, tačnost od 3 mm na udaljenosti od 25 m i maksimalnu brzinu skeniranja od 488 000 piksela u sekundi, što predstavlja odličan odnos performansi i cene.

Upotreba

FARO Focus skeneri su dizajnirani za upotrebu kako u zatvorenom tako i na otvorenom. S težinom od 4,2 kg, lako je nositi i rukovati.

Zamenjiva baterija sa 4,5-satnom baterijom omogućuje skeniranje u području gde nema drugih izvora napajanja u blizini. Sa potpuno zatvorenim kućištem, skeneri FARO Focus sertifikovani su sa industrijskim standardnim nivoom zaštite IP54.

Oni su otporni na infiltraciju prljavštine, prašine, vlage i kapi vode, kao i drugih spoljnih elemenata koji se mogu pojaviti u teškim uslovima skeniranja.

Zbog svojih svojstava omogućuju brzo i precizno skeniranje i merenje gradilišta, industrijskih postrojenja, proizvodnih i snabdevačkih objekata, fasada, složenih struktura, saobraćajnih nezgoda i mesta zločina.

Produžena temperatura okoline (od -20°C do 55°C) obezbeđuje skeniranje čak i u ekstremnim uslovima. Sve vrste FARO Focus nude mogućnost skeniranja čak i pri jakom sunčevom svetlu.

Skeniranje u boji

Pored visokokvalitetnog snimanja pojedinačnih tačaka, koji se brine o laseru sa talasnom dužinom od 1 550 nm, skener takođe uključuje HDR fotografiju u boji u rezoluciji od 165 megapiksela. Dakle, rezultat skeniranja uz tačku zamućenja uključuje i panoramsku fotografiju. Polje skenera, pokriva 360 ° horizontalno i 300 ° vertikalno.

Skener se može pratiti pomoću integrisanog ekrana osetljivog na dodir ili WLAN veze pomoću koje povezujete skener na vaš pametni telefon ili tablet. Integrisani senzori kao što su merač visine, kompas i GPS - pružaju podatke koji nam pomažu da obrađujemo i registrujemo podatke u namenskom softveru. 

Programska oprema

Softver FARO SCENE koristi se za obradu i registraciju skeniranih podataka iz skenera FARO Focus. Softver FARO SCENE posebno je dizajniran za sve FARO Focus, FARO Freestyle skenere i druge proizvođače skenera. On pruža efikasnu i jednostavnu obradu i upravljanje skeniranim podacima. Automatskim prepoznavanjem objekata, ravnina i nalepnica omogućava automatsku registraciju i pozicioniranje skeniranih podataka.

Obradom i ugradnjom slika u boji sa lokacije skeniranja, on proizvodi obojeni oblak tačaka. Pored obrade podataka, FARO SCENE takođe pruža analizu skeniranja i merenja i 2D i 3D vizuelizaciju podataka skeniranja.

Više informacija pronađite na na web stranici www.ib-caddy.com.

Za više informacija o skeniranju i opremi, mi smo vam dostupni u našoj kompaniji IB-CADDY d.o.o. putem telefona 01 566 12 55 ali na info@ib-caddy.com.

O Autoru

Benjamin Skapin, IB-CADDY d.o.o.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti