Google testira opciju dodavanja ličnih profilnih kartica u rezultate pretraživanja

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Google je pokrenuo testiranje nove opcije koja će korisnicima omogućiti stvaranje njihovog javnog profila koji u Googleu nazivaju "people cards".

U sklopu kartica korisnicima je omogućeno više opcija kao što je vlastita kratka biografija, podaci o zaposlenju, linkovi na profile na društvenim mrežama i servisima koje koriste i drugo.

Kako bi se stvorila kartica dovoljno je pretražiti frazu "add me to search" kada je korisnik prijavljen u svoj Google nalog.

Postoje obavezna polja koja je potrebno popuniti kao što je ime, zanimanje, lokacija i kratka biografija.

Po želji korisnik može dodati i podatke o svojem obrazovanju, linkove na svoju web stranicu, društvene mreže koje koristi, svoju adresu elektroničke pošte, broj telefona.

Koliko je objavljivanje vlastitog telefonskog broja pogodno za javnu objavu proceniće sam korisnik, uglavnom jednom tako ispunjena kartica biće vidljiva svima koji pretražuju tog korisnika putem Google pretraživača.

Google obećava razne mehanizme koji bi trebali sprečiti eventualnu zloupotrebu kartica korisnika za spam ili krađu podataka.

To uključuje ograničenje prema kojem je moguće napraviti samo jednu karticu po korisniku i za njenu aktivaciju je potrebna autentifikacija putem telefonskog broja.

Celi koncept kartica zasad se nalazi u ograničenom testiranju, konkretno trenutno se testira na engleskom jeziku i to isključivo na indijskom tržištu.

Kada će opcija stići na ostala tržišta zasad nije poznato.

Izvor. SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti