Završen vodeći svetski sajam vodoprivrede, otpadnih voda, otpada i sirovina IFAT 2018

Komentari: 0
Fotografija od: AHK Srbije

Sajam IFAT stvorio je interdisciplinarnu mrežu sa globalnim dosegom i razvio se u vodeći međunarodni stručni sajam za životnu sredinu i otpad. Srpski izlagači prepoznali su sajam IFAT kao odličnu platformu za unapređenje izvoza.

Koordinator minhenskog sajma ispred Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbije) Vlastimir Stojanović istakao je da je IFAT, svetski vodeći sajam vodoprivrede i otpadnih voda koji se ove godine održao od 14. do 18. maja u Minhenu, oborio sve dosadašnje rekorde.

Na sajmu IFAT predstavilo se više od 3.300 izlagača iz celog sveta, i to na površini većoj od 360.000 kvadratnih metara.

Nemačko-srpska privredna komora je na prestižni sajam u Minhenu dovela tri srpske kompanije Green City International, Plastik Gogić i Peštan d.o.o. čiji štandovi su zauzeli površinu od 160 kvadratnih metara, saopštio je Stojanović, naglasivši da je sajam IFAT prepoznat kao odlična platforma za unapeđenje izvoza.

Marko Bogdanović, menadžer za izvoz u kompaniji Peštan d.o.o. izrazio je zadovoljstvo učešćem na sajmu i istakao da je njihov štand tokom sajma imao brojne posetioce, kao i da su postignuti konkretni dogovori kada je reč o izvozu proizvoda kompanije Peštan na nova tržišta.

Komercijalni direktor kompanije Plastik Gogić Žarko Bogovac naglasio je da izlaganje na sajmu nije trošak nego investicija i da je kompanija Plastik Gogić aktivnim učešćem na međunarodnim sajmovima, kako kaže, napravila značajne pomake u prodaji i izvozu svojih proizvoda na strana tržišta.

“Tokom ovog sajma postignuti su konkretni dogovori, poput izvoza proizvoda kompanije Plastik Gogić u Australiju, Tajvan, Indiju, kao i na evropsko tržište. Trenutno izvozimo naše proizvode u preko 45 zemalja, a očekujemo da će u naredne dve godine taj broj porasti na 60 zemalja.

Sajam IFAT stvorio je interdisciplinarnu mrežu sa globalnim dosegom i razvio se u vodeći međunarodni stručni sajam za životnu sredinu i otpad. Kao industrijska platforma za inovacije, prisustvovanje ovom sajmu omogućava upoznavanje sa ponuđačima sistema koji posluju na globalnom nivou kao i prisustvo najsavremenijih tehnologija i inovativnih rešenja u ovoj oblasti.

 

Izvor: Nemačko-srpska privredna komora

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti