Vodič kroz svet punjača za električna vozila

Komentari: 0

Električna vozila više nisu potpuna nepoznanica i, iako stidljivo, polako se pojavljuju oko nas. Verujemo da, zbog raznih benefita koje električna vozila donose, ne mali broj vas barem srednjoročno ima opciju nabavke jednog ovakvog vozila.

No, pored i dalje relativno visoke cene ove vrste trasnprotnih sredstava i gotovo nulte subvencije od strane države, sputavajući faktor je još uvek i slaba rasprostranjenost javnih punjača za električna vozila u Srbiji.

JP Putevi Srbije već dve godine najavljuju da će pokriti punjačima barem najbitnije putne pravce u zemlji, no to se i dalje odlaže iz raznih razloga.

Ostale komercijalne inicijative su takođe vrlo stidljive i za sada se svode na statističku grešku.

Verovatno u manjoj meri, ali ipak pristuno, faktori odvraćanja su i razne (negativne) predrasude u javnom mnjenju koje proističu iz nepoznanica veanih za način rada i upotrebu električnih automobila.

Kako ne možemo direktno da utičemo na prva dva faktora (cena vozila i zastupljenost punjača), na nama je da vam pomognemo u pogledu približavanja paradigme električnih vozila. Njihove konstrukcije, tehničkih koncepata, načina upotrebe...

U ovoj emisiji YT kanala Elektro Balkan je obrađena tema punjača električnih vozila. Kakve vrste punjača postoje, kada se koja koristi, šta se može postići sa kojim tipom punjača, kako se upotrebljavaju.

Pozivamo vas da pogledate emisiju i proverite vaša dosadašnja saznanja na ovu temu a sva dodatna pitanja, koja su ostala nerazjašnjena, možete ostaviti u komentaru ispod.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti