VIZUELNA KOMUNIKACIJA U PROIZVODNJI I SKLADIŠTIMA

Komentari: 0

Svaki menadžer proizvodnje ili velikog skladišta želi da neposredni izvršioci u svakom trenutku imaju preciznu informaciju o procesu ili zadatku koji izvršavaju i da nema gubitaka vremena na pronalaženje i dostavljanje do radnog mesta dokumentacije kao što su radni nalozi, uputstva, skice i sl.

Za ovu, kao i za druge srodne namene, francuska firma Tarifold je razvila zanimljivu i korisnu paletu rešenja.

Činjenica je da se vizuelna komunikacija, čak i u visokotehnološkim pogonima najčešće zasniva na upotrebi dokumentacije na klasičnom papiru A4 formata. Ukoliko se ta dokumentacija sastoji od većeg broja listova papira, najoptimalnije rešenje je upotreba specijalnih stalaka i ramova Tarifold.

Osnova svakog rama je čelična, čime se dobija na fleksibilnosti i dugovečnosti. Garancija je čak 10 godina, a osnovni setovi sa 10 ramova se mogu po potrebi neograničeno proširivati. Korisnici takođe mogu računati na 8 različitih boja ramova, kao i na formate A5, A4 i A3, uspravno ili položeno. Tarifold sistemi sa ramovima mogu biti montirani na zid ili neku drugu čvrstu vertikalnu površinu kao i potpuno fleksibino putem magnetnog nanosa na poleđini.

Ukoliko izvršioci sede za stolom, postoje i specijalni stalci prilagođeni za tu namenu. Zbog primenjenih najkvalitetnijih materijala, održavanje i čišćenje ovih sistema sa ramovima je brzo i jednostavno.

Kod situacija kada se informacija sastoji od jednostranog dokumenta a potrebno je da mu pristupi veći broj izvršilaca, preporučujemo primenu širokog spektra rešenja koji pripadaju seriji „t-view“. To su posebno situacije kada postoji obaveza da se određene informacije, pravila ili uputstva stave na uvid jasno i nedvosmisleno a da pri tom te informacije mogu biti jednostavno i brzo zamenjene novim. Konkretno, može se raditi o informacijama koje se odnose na trenutnu smenu ili obaveštenja koja se odnose na mere bezbednosti i zaštite na radu.

U osnovi, rešenja se razlikuju po tome na koji način se montiraju (putem lepka ili pomoću magnetne pozadine) kao i po tome na koji način se dokumenti ubacuju u držač (magnetno zatvaranje ili ne).

Za svaku namenu postoji optimalno rešenje, uključujući i modele koji su namenjeni za upisivanje novih informacija, tako da je prednja strana uvek otvorena. Takođe se kod montaže na staklenu porvšinu može računati da su informacije čitljive sa obe strane.

Ne treba zaboraviti trend da inženjeri pokušavaju da digitalizuju procese gde god je to moguće. Pojava dostupnih i efikasnih uređaja sa ekranima osetljivim na dodir, otvorila je nove perspektive vizuelne komunikacije između informacionog sistema i samih izvršilaca.

Za takvu primenu tablet-uređaja Tarifold je razvio celu seriju maksimalno pouzdanih i fleksibilnih nosača. Nosači su osmišljeni za montažu na sve fiksne vertikalne i horizontalne površine, kao i za pokretnu opremu u fabrikama i skladištima, od običnih kolica do sredstava unutrašnjeg transporta.

Uvoznik i distributer

OFFICECOM d.o.o. Beograd
Zemun, Ratarski put 8a
Tel. 011-377-0525
prodaja@officecom.rs
www.officecom.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti