Velika potražnja za stručnjacima iz područja cyber sigurnosti

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Potražnja za radnicima u sajber bezbednosti nije usporila uprkos masovnim otpuštanjima u tehnološkoj industriji.

Sa porastom hakovanja i sajber napada, sajber radnici su potrebni i van tehnološkog prostora, a oglasi za posao u javnom sektoru porasli su za 25% prošle godine.

Kompanije se godinama bore da popune uloge u sajber bezbednosti; prošle godine na svakih 100 radnih mesta bilo je 68 zaposlenih radnika.

Nestašica bi mogla da podstakne kompanije da popune otvorene pozicije početnicima, koji su tradicionalno imali problema da probiju u industriju.

Ukupan broj radnika za sajber bezbednost zaposlenih u 2022. ostao je relativno nepromenjen u odnosu na prethodne procene na oko 1,1 milion, prema novim podacima Nacionalne inicijative za obrazovanje o sajber bezbednosti Nacionalnog instituta za standarde i tehnologiju, trgovinske grupe CompTIA i kompanije za podatke Lightcast.

U isto vreme, poslodavci su objavili 755.743 sajber slobodnih radnih mesta za celu 2022. godinu – što je otprilike 2% manje u odnosu na 769.736 objavljenih između oktobra 2021. i septembra 2022. godine, kada su grupe poslednji put prikupile takve podatke.

Potražnja za sajber-bezbednošću u javnom sektoru porasla je za 25 odsto tokom 2022. sa 45.708 otvorenih radnih mesta, navodi se u izveštaju. Potražnja privatnog sektora porasla je za približno 21% na oko 710.000 oglasa.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti