VAŠ IZAZOV, NAŠE REŠENJE - DB SCHENKER kompletna logistika na jednom mestu

Komentari: 1

DB Schenker je jedan od vodećih i najbrže rastućih globalnih pružalaca logističkih usluga. Sa našim inovativnim rešenjima u industriji i doslednim prvoklasnim poslovanjem u svetu, mi smo i bićemo lider u lancu snabdevanja za najbolje kompanije na globalnom nivou.

Upravljanje logistikom lanca snabdevanja je složen proces. U DB Schenker-u, poslujemo kao ugovorni logistički partner za preduzeća na svim ključnim tržištima.

Naša svetska mreža pokriva više od 757 lokacija u preko 56 zemalja sa ukupnim skladišnim prostorom više od 8 miliona kvadratnih metara, i sa preko 22 000 zaposlenih u diviziji Ugovorne Logistike širom sveta.

Bez obzira na industriju, naša ugovorna logistička rešenja daju vrednost procesu upravljanja lancima snabdevanja našim klijentima. Mi pokrivamo sve faze lanca snabdevanja - od isporuke dobavljača do klijenata, od povratne logistike do postprodajne podrške u različitim industrijama.

Takođe smo posvećeni investiranju u budućnost. Aktivno pokrećemo inovacije i digitalizaciju, kako bismo doveli današnje ideje do nivoa jedinstvenih sposobnosti sutrašnjice.

DB Schenker nudi standardne proizvode lanca snabdevanja kao i posebna „krojena po meri“ rešenja za potrošače kako bi odgovarali različitim zahtevima.

Standardni proizvod lanca snabdevanja karakterišu standardizovane usluge koje su jednostavne - lako ponovljive i jednostavne – lako se konfigurišu prema potrebama kupaca. Standardizacija samih usluga je preduslov za infrastrukturu lanca snabdevanja koja je ekonomična, jednostavna za korišćenje i orijentisana ka budućnosti. 

Svako vertikalno tržište od auto-Industrije do e-trgovine, identifikovalo je niz proizvoda koje DB Schenker konstatno razvija i promoviše kupcu, kako je prikazano u karti proizvoda Ugovorne Logistike.

Od 2002. godine kompanija DB Schenker je prisutna i u Srbiji, s tim da je razvoj divizije Ugovorne Logistike počeo sa otvaranjem prve logističke lokacije u Kragujevcu 2012. godine, koja je bila i jeste dalje podrška auto-industriji tj. proizvodnji u okviru Slobodne Zone Fiat, a zatim i otvaranjem druge logističke lokacije u Novim Banovcima 2015. godine koja gravitira Beogradu/Novom Sadu.

Lokacija u Kragujevcu (kapaciteta 1 500 m2, sa mogućnošću širenja) predstavlja klasično automotiv skladište (4,5 m korisne visine) i dijaznirana je kao „krojena po meri“ za dobavljače FCA koji su tradicionalni klijenti DB Schenker-a i na tržištima Nemačke, Češke i Slovačke gde je auto-industrija izuzetno razvijena. 

Ovakva rešenja zahtevaju ujedno i integrisana IT rešenja poslednje generacije koja uvezuju dobavljača, 3PL provajdera, koji izvršava JIT i JIS isporuke na proizvodnu liniju, i samu FCA proizvodnu fabriku.

WMS modul koji koristimo je SAP Automotive koji je razvijen prema logici upravljanja logističkim procesima u snabdevanju auto-industrije, s tim da su određeni procesi posebno modelovani zbog potreba carinske kontrole koje iziskuje manipulisanje sa neocarinjenom robom namenjenoj Slobodnoj Zoni. 

Kako DB Schenker u Evropi ima 40-godišnje iskustvo u logistici u auto-industriji, nema izazova na koje DB Schenker ne može odgovoriti adekvatnom postavkom, pouzdanim dizajnom rešenja sa visokom transparetnošću i tačnošću u izvršavanju dnevnih servisa, što je osnova i neophodnost za kvalitetnu podršku.

Lokacija u Novim Banovcima (kapaciteta 5 400 m2, sa mogućnošću širenja) predstavlja klasično visoko regalno logističko skladište (11,75 m korisne visine, 8 000 regalnih paletnih mesta), sa kamionskim rampama sa dve strane, vangabaritnom rampom, navoznim rampama za dostavna vozila i ograđenim carinskim skladištem tipa A. Vođenje zaliha putem WMS-a, sa mogućnošću EDI razmene za potrebe postojećih i potencijalnih klijenata.

Sve DB Schenker lokacije, pa i lokacije u Srbiji, podležu primeni programa XSITE koji sa svojim podmodulima (5S, POP, 6Sigma itd.) i alatima (Torch, FLEX-a itd.) omogućava da se sve operacije u skladištu stalno unapređuju kroz postojanje permanentnog programa optimizacije koji vodi ka izvrsnosti u izvršavanju logističke delatnosti i povećanju stepena zadovoljstva klijenata.

Ujedno sa otvaranjem lokacije u Novim Banovcima 2015. godine, pokrenut je i program GO For PERFORMANCE koji je u međuvremenu postao sastavni deo naše poslovne kulture i kratkoročne i dugoročne strategije razvoja DB Schenker Ugovorne Logistike u Srbiji.

Cilj ovog programa jeste da se utvrdi kako izgleda izvrsnost. Uspostavljanjem održive izvrsnosti i doslednosti u svim našim operativnim i komercijalnim procesima, došli smo do uspostavljanja nove kulture sa jasnim fokusima na kupce i na kvalitet.

Kroz aktivno učestvovanje u ovom programu, DB Schenker je uspeo da u kratkom vremenskom periodu postane na srpskom tržištu od prepoznatljivo drumske transportne kompanije sa najboljom mrežnom povezanošću sa Evropom i pouzdan 3PL provajder koji na kompleksnost odgovara isporukom adekvatnih integrisanih logističkih rešenja sa razumnim periodima implementacije i stalnim fokusom na traženje boljih rešenja i novih proizvoda koje će kupcima doneti nove vrednosti u njihovom lancu snabdevanja.

Naravno, pored gore pomenuta 2 stuba: Održivi Razvoj i Kupac-Kvalitet, a u skladu sa DB strategijom 2020+, naše ključne poruke imaju za cilj targetiranje i druga 2 stuba: Top Poslodavac i Eko-Pionir.

S tim u vezi, moramo naglasiti da Tim DB Schenker Ugovorne Logistike koji čine izuzetni profesionalci, vođeni željom da budu izvrsni u uslugama koje pružaju klijentima i motivisani svakim sledećim izazovom koji je pred njima, ujedno čine i pokretačku snagu razvoja DB Schenker Logistike u Srbiji.

DB Schenker nastojaće da u daljem razvoju svog poslovanja u segmentu logistike, takođe na tržištu postane prepoznatljiv i kao Top Poslodavac.

Na kraju, ali ne manje važno jeste i biti pionir u pravilnom osvešćivanju zaposlenih DB Schenkera u Srbiji o značaju zaštite životne sredine i uzimanju aktivnog učešća u tome kroz timske EKO-POP radionice u okviru XSITE programa (redukcija potrošnje električne energije, upravljanje otpadom, potrošnja kancelarijskog materijala itd.).

Svakako, dalji razvoj DB Schenker Ugovorne Logistike u Srbiji će ići u pravcu planiranja proizvodnje jedinstvenih „proizvoda/rešenja“ koji će moći da odgovore na izazove sa kojima se susreće tržište u ubrzanom razvoju, a dugoročno se spremamo da odgovorimo na izazove koji dolaze sa industrijalizacijom 4.0. koji će neminovno voditi ka tome da, pre ili kasnije, postanemo IT kompanija koja će pružati logističke usluge.

DB Schenker D.O.O.
Treća logisti čka 1
22 304 Novi Banovci
Tel.: +381 (0) 11 41 41 879
Web: www.dbschenker.com/rs

1 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar
OSTOJA RAJIĆ
05.09.2018 18:29
AKO ULAŽETE U PROIZVODNJU INOVATIVNIH JEDINSTVENIH PROIZVODA, MOŽEMO BESKONAČNO SVE DOK SAM ŽIV PRAVITI NOVE FABRIKE INOVATIVNIH PROIZVODA. STUDENT SAM ZA DIZAJN 2 I 3 D CAD , 3 D MAX I DRGIH. POZOVITE ME DA RADIMO, DA NE IDEM U INOSTRANSTVO. SVE NAJBOLJE.. NE LJUTUTITE SE ŠTO SAM NAPISAO VELIKIM SLOVIMA. Odgovori

Ostavi komentar

Klijenti