U toku javna konsultacija o planu razvoja transportnog sistema Jugorosgaz-transport

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Agencija za energetiku Republike Srbije objavila je 27. maja 2020. godine javnu konsultaciju o Planu razvoja transportnog sistema Jugorosgaz-transport za period 2020-2029. godine, koji je Agenciji dostavio operator transportnog sistema prirodnog gasa Jugorosgaz-transport.

U skladu sa Zakonom o energetici operator transportnog sistema svake godine donosi desetogodišnji plana razvoja transportnog sistema i dostavlja ga Agenciji na saglasnost. U sklopu procedure za davanje saglasnosti, Agencija organizuje javnu konsultaciju o planu, navodi se na sajtu Agencije.

Primedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se na obrascu, koji se sa tekstom predloga desetogodišnjeg plana razvoja transportnog sistema može naći na sajtu Agencije za energetiku.

Javna konsultacija o ovom predlogu desetogodišnjeg plana razvoja transportnog sistema se sprovodi do 19. juna 2020. godine.

Jugorosgaz ad je osnovano u skladu sa Sporazumom o saradnji u oblasti izgradnje gasaovoda na teritoriji SRJ 1996. godine, između ruske i tadašnje jugoslovenske vlade.

Cilj ovog sporazuma bio je izgradnja južnog kraka gasovodnog sistema u Srbiji: MG-09 (Pojate-Niš), MG-10 (Niš-Dimitrovgrad) o MG-11(Niš-Leskovac-Vranje) i gasifikacija južne Srbije.

Jugorosgaz-transport doo, čiji je osnivač ugorosgaz ad, osnovano je u Nišu 2012. godine. Osnovana delatnost društva je cevovodni transport. Jugorosgaz-transport doo je 2013. potpisao ugovor sa Vladom Srbije kojim je ovom preduzeću poverena delatnost transporta i upravljanja sistemom za prirodni gas na trasi magistralnog gasovoda MG-9 i MG-11.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti