U Riminiju je, po 23. put otvoren Ecomondo - sajam koji postaje nezaobilazna stanica u svetu energije i ekologije

Komentari: 0

Direktno iz Riminija, tačnije sa sajma, u ovom popularnom turističkom mestu na severu Italije, javljamo se, jer je u toku nama već dobro poznat sajam pod nazivom Ecomondo.

Juče su vrata otvorena za veliki broj posetioca iz svih delova sveta, a naročito iz Evrope, a pre svega Italije.

Do 08. novembra Rimini Ekspo Centar ponovo je otvorio svoja vrata za Ecomondo, vodeći evropski događaj o kružnoj i zelenoj ekonomiji, a gde se uporedo održava i Key Energy - izložba o obnovljivim izvorima energije, kao i dvogodišnja izložba vozila za komunalne potrebe Sal.Ve.

Ove godine postoji i prvo izdanje DPE - Distributed Power Europe, a to je događaj posvećen proizvodnji električne energije.

Na 23. izdanju izložbe, u organizaciji italijanske izložbene grupe, koju je otvorio Sergio Costa, ministar za životnu sredinu i zaštitu zemljišta i mora, izlaže čak 1.300 izlagača iz 30 zemalja, a do sada je registrovana poseta iz 150 zemalja.

Predviđeno je da se održi 150 seminara sa 1.000 predavača.

Preko 500 kupaca (upravo im tako i piše na sajamskim propusnicama), dogovorilo je program poslovnih sastanaka, a postoje i velike delegacije, poput one iz Tunisa, i udruženja (34 iz celog sveta) sa kojima su potpisani sporazumi.

Po prvi put će se održati italijansko-egipatski poslovni forum „Voda, energija, otpad, mobilnost“, koji će organizovati Tehnički naučni odbor Ecomondo u partnerstvu sa italijanskom ambasadom u Kairu i Italijanskom privrednom komorom u Egiptu.

Mi smo i ove godine pozvani od strane organizatora da ispratimo ovaj događaj, sa kojeg ćemo se javljati, a za decembarski broj časopisa Industrija spremamo detaljan izveštaj.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti