TWENTY2X: novi sajam digitalizacije od marta 2020

Komentari: 0

Hanoverski sajam (Deutsche Messe AG) u martu 2020. pokreće novi sajam digitalizacije pod imenom TWENTY2X, koji će se održati u halama 7 i 8 izložbenog centra u Hanoveru.

U fokusu ovog striktno poslovnog događaja će biti informacione tehnologije i mogućnosti njihove primene u poslovnim procesima malih i srednjih preduzeća.

Ovde se radi o scenarijima primene koji su bitni za donosioce odluka u informatičkoj industriji, kako bi obezbedili da njihove organizacije ostanu u korak sa vremenom ubrzane digitalizacije.

Sajam će trajati tri dana, od 17. do 19. marta (utorak – četvrtak), a pored izložbenog dela ponudiće i konferencijski program u kongresnom centru CC. Deutsche Messe ovaj događaj organizuje u partnerstvu sa nemačkom Asocijacijom malih i srednjih preduzeća (BITMi), Udruženjem internet industrije (eco), nemačkom federacijom IT korisnika (VOICE) i Udruženjem nemačkih startapa (BVDS).

TWENTY2X je događaj koji će u prvoj liniji predstaviti digitalna rešenja za budućnost donosiocima odluka iz malih i srednjih preduzeća iz Nemačke, Austrije i Švajcarske.

Dr Andreas Gruhov, član upravnog odbora Deutsche Messe, objašnjava: “Naš cilj je da podržimo mala i srednja preduzeća u procesu digitalizacije, kako bi ih učinili spremnim za budućnost i podigli njihovu konkurentnost.

Nova B2B izložba TWENTY2X nudi firmama upravo ono što im je potrebno kako bi se pripremili za godine koje dolaze: konkretna rešenja, moderne tehnologije, primere dobre prakse i pouzdane osnove za donošenje poslovnih odluka.”

Prema nedavnoj studiji KfW (Razvojna banka Nemačke), digitalizacija polako napreduje u sektoru malih i srednjih preduzeća, što pokreće nova ulaganja. Između 2015. i 2017, gotovo trećina malih firmi u Nemačkoj je ulagala u kupovinu novih tehnologija ili unapređenje postojećih.

Najvažnije teme za male i srednje firme, prema studiji KfW, su digitalizacija kontakta sa kupcima i dobavljačima (56 % ispitanih preduzeća), zatim modernizacija IT struktura (53%), razvoj specifičnih znanja (38%), reorganizacija poslovnih tokova (25%) kao i uvoćenje novih marketinških i prodajnih koncepata (25%). Ovo su sve teme koje su u fokusu sajma TWENTY2X.

Tematski sajam je podeljen na pet oblasti: Business Management gde je fokus na rešenjima za sve kompleksnije poslovne procese, u uslovima bržeg poslovanja i neophodnosti brzog donošenja odluka.

Glavne teme će biti upravljanje podacima, big data, AI (veštačka inteligencija), CRM (customer relationship management), ECM (enterprise content management), ERP (enterprise resource planning), cloud, tehnologije skladištenja i serveri.

Security Solutions će predstaviti rešenja koja pomažu preduzećima da zaštite svoje interne informacije i osetljive podatke svojih klijenata od sajber napada. Tematski to obuhvata IT infrastrukturu, upravljanje pretanjama, GDPR i blockchain.

Treća oblast nosi naziv New Tech i stavlja u prvi plan najnovije tehnologije i njihove mogućnosti primene, na primer korišćenje 5G u transportnom sektoru, kako AR/VR može da unapredi razvoj proizvoda i održavanje, i kako međunarodne institucije rade na razvoju inovacija.

Jedna od ključnih oblasti je scale11, izložba za startape koja prikazuje živahni preduzetnički ekosistem i povezuje osnivače mladih firmi sa međunarodnim koncernima, investitorima, mentorima, ljudima iz sfere politike i medija.

TWENTY2X pruža jedinstvenu platformu koja spaja inače potpuno različita preduzeća, sa jedne strane startape sa agilnim metodama i ravnom hijerarhijom, a sa druge korporacije sa velikim tržišnim iskustvom i izgrađenim mrežama.

scale11 zajednički organizuju Deutsche Messe i Udruženje nemačkih startapa (BVDS)

Još jedna važna tema za mala i srednja preduzeća su novi uslovi rada i novi poslovni procesi. Odgovore na ova pitanja nudi oblast New Work sa rešenjima za ECM (enterprise content management), komunikacije, konferencije i sastanke, ali i menadžment, upravljanje organizacionim procesima i poslovnom kulturom.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti