Toyota, Daimler, Hino i Mitsubishi Fuso zajedno rade na razvoju novih tehnologija

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Nemački proizvođač kamiona Dajmler (Daimler), najveći japanski proizvođač automobila Tojota (Toyota) i još dva japanska proizvođača automobila Hino i Micubiši Fuso (Mitsubishi Fuso) saopštili su da će zajedno raditi na novim tehnologijama kako bi pomogli u borbi protiv klimatskih promena.

Kompanije planiraju da sarađuju u smanjivanju emisija ugljenika i razvoju drugih tehnologija kao što su autonomna vožnja, usluge povezane na internet mreži i električna vozila.

Prema rečima izvršnog direktora Tojote Kođija Satoa "saradnja četiri kompanije predstavlja partnerstvo za budućnost komercijalnih vozila u Japanu i budućnost mobilnog društva".

Dve kompanije proizvođači kamiona radiće na razvoju, nabavci i proizvodnji komercijalnih vozila kako bi postale globalno konkurentne, rekli su rukovodioci.

Izvršni direktor Dajmlera je rekao da su u toj kompaniji veoma ponosni na svoje proizvode "jer kamioni i autobusi održavaju svet u pokretu a uskoro će to činiti i sa nultom emisijom ugljenika".

- Današnja najava je ključni korak u tome da ta budućnost funkcioniše ekonomično i u službi održivog transporta - dodao je.

Proizvođači automobila su u žurbi da održe korak sa globalnim pomakom u razvoju vozila koja su manji zagađivači i podršci na druge načine u borbi protiv klimatskih promena. Komercijalna vozila kao što su kamioni i autobusi imaju najviše udela u emisiji izduvnih gasova.

Izvor: eKapija

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti