Toplotne pumpe vazduh/voda postavljaju temelje za zeleni koncept života

Komentari: 0

Kada su se pojavili hibridni automobili, potrošači su vagali između njihove ekološke prednosti i ustaljenog mišljenja da su eco-friendly vozila lošija od svojih konkurenata koji koriste ulje.

Međutim, vrtoglavi razvoj hibridnih i električnih automobila pokrenuo je novi talas u ovoj industriji, koja se neprestano trudi da popularizuje stavove o ekološkim vozilima.

Osim tržišta ekoloških vozila, i građevinska industrija je svedok neverovatnih promena, pa eco-friendly kancelarije i domovi postaju sve učestaliji.

Budi zelen: Parola koja više ne važi samo za ekologe

Podizanjem svesti o značaju očuvanja životne sredine, probuđena je ekološka savest mnogih potrošača širom sveta. Međutim, čak i oni koji nisu opterećeni očuvanjem životne sredine mogu imati koristi od eco-friendly inovacija u svom domu.

Kako odnos Rusije i Evrope postaje zategnutiji, postoji veoma realna opasnost da se rezerve gasa smanje u trenutku kada su najpotrebnije. U cilju izbegavanja ove potencijalne pretnje, vlasnici kuća širom Evrope uveli su toplotne pumpe vazduh/voda i sproveli druge korake da sebe učine energetski nezavisnima.

LG Therma V: Efikasno grejanje bez premca

Postavlja se pitanje šta je to što čini toplotne pumpe tako efikasnim? Ako pogledamo toplotnu pumpu vazduh/voda Therma V, proizvod kompanije LG Electronics, utvrdićemo da nekoliko faktora doprinosi naprednim mogućnostima grejanja.

Na primer, Therma V može raditi ispravno i na mnogo nižim temperaturama nego u normalnom sistemu grejanja, a BLDC kompresor koristi jak neodimijum magnet, čineći ga 8 odsto efikasnijim od standardnog AC kompresora.

Pored toga, pumpa za vodu je 65 odsto efikasnija od konvencionalne, dok je izmenjivač toplote poboljšan za 28 odsto. Performanse dodatno poboljšava dizajn, koji je optimalno prilagođen izmenama toplote.

Redefinisanje energetske efikasnosti putem tehnologije invertera

Kako Therma V sistem napaja inverterska tehnologija kompanije LG, povećana je i energetska efikasnost. Inverter omogućava sistemu da funkcioniše sa minimalnom energijom, umesto rada na on/off režimu.

Ovo praktično znači da, dok je temperatura prostorije daleko od željene, toplotna pumpa radi punom snagom, a kako se temperatura prostorije približava postavljenoj, intenzitet rada se smanjuje.

Pored toga, BLDC ventilator Therma V pumpe nudi dodatnu uštedu energije do 40 odsto kada radi na malim brzinama i 20 odsto pri većim brzinama, u odnosu na motore naizmenične struje .

Pogodnost i fleksibilnost za instalatere i korisnike

Instalateri sada imaju više slobode i u samom dizajniranju sistema grejanja u zgradama uopšte. Fleksibilnost štedi više vremena i novca na duži rok, jer je sve lakše, kako projektovanje, tako i instalacija i održavanje.

Na kraju krajeva, mnogo je lakše prilagoditi Therma V sisteme zgradi, nego adaptirati zgradu u skladu sa postojećim sistemom grejanja.

Pored toga, diferencirana struktura koju čine koncept sve-u-jednom, zlatna zaštita i funkcije usmerene prema korisniku, poboljšavaju ugled profesionalaca i zadovoljstvo krajnjih korisnika.

Pouzdanost i izdržljivost

Posvećenost kompanije LG ka poboljšanju kvaliteta proizvoda za grejanje je očigledna u procesu razvoja koji se ogleda u dizajnu pumpe Therma V. Da bi se osigurala pouzdanost proizvoda na ekstremno niskim temperaturama, testovi na terenu su sprovedeni u energetskim labaratorijama kompanije LG.

U međuvremenu, kompanija procenjuje trenutnu tehnologiju i pronalazi načine za poboljšanje u svojim tehnološkim labaratorijama. Postoje čak i komore u kojima se pouzdanost i izdržljivost proizvoda rigorozno testiraju.

Kako se industrija pomera od kotlova prema pumpama, mnogo pogodnosti čini Therma V jednom od najefikasnijih i najštedljivijih sistema. AWHP pumpe već sada nas vode u novu eru sve manjeg uticaja na životnu sredinu i povećanu održivost.

WWW.LGETHERMAV.COM

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti