Termostat koji razume vaše potrebe-pametni termostat Siemens RDS110

Komentari: 0

Termostati su vremenom napredovali od mehaničkih, preko digitalnih i programabilnih, do pametnih. Ovi poslednji spadaju u KNX grupu, a uz dodatnu aplikaciju, mogu biti deo IoT familije. Rezultat je veći komfor uz manju potrošnju električne energije.

Pametni termostat RDS110 je razvijen za kontrolu sistema grejanja u stanovima, porodičnim kućama i drugim stambenim ili lakim komercijalnim prostorima.

Njegov ekran osetljiv na dodir, i udaljena mobilna aplikacija (za iOS i Android), osmišljeni su sa fokusom na potrebe krajnjeg korisnika.

Moderan dizajn i izgled proizvoda, praćenje kvaliteta unutrašnjeg vazduha, kao i jednostavna i brza instalacija, samo su neki od najvažnijih detalja koji će život korisnika učiniti praktičnijim i zdravijim, uz istovremeno smanjenje troškova.

Jedna od glavnih razlika u odnosu na konkurentske proizvode je to što Siemens RDS110 ukazuje na nivo kvaliteta vazduha u prostoriji, merenjem ugrađenim senzorom.

U kombinaciji sa brojnim drugim preciznim unutrašnjim senzorima (temperatura, vlaga, detektor prisustva, svetlost) i dodatnim funkcijama kao što je program za sedam dana, usaglašenost sa klasama visoke energetske efikasnosti, ovaj termostat obezbeđuje najviši nivo udobnosti kada su ljudi kod kuće i najveću energetsku efikasnost kada su sobe prazne.

Pored toga, informacije su dostupne putem daljinske aplikacije za nadzor i mogu se lako podesiti u bilo kom trenutku.

Ako je potrebno, ovlaživač, odvlaživač ili kotao za toplu vodu u domaćinstvu mogu se priključiti i upravljati termostatom ili daljinskim uređajem.

Novi patentirani algoritam za samostalno učenje prepoznaje karakteristike odgovarajućeg prostora, i prilagođava parametre termostata kako bi se osigurala optimalna sobna temperatura i kontrolne performanse, u smislu udobnosti i efikasnosti.

Termostat RDS110 je sa integrisanim senzorima za sobnu temperaturu, kvalitet vazduha, vlažnost i prisustvo, i može se kombinovati sa eksternim senzorima za spoljašnju temperaturu ili prekidače za otvaranje prozora.

Ekran osetljiv na dodir prikazuje osnovne informacije za jednostavan rad. 

Pojedinačni raspored za svaki radni dan može se programirati putem mobilne aplikacije na tri različita nivoa (režimi rada) sobne temperature.

Dostupan je i dodatni planer za upravljanje kotlom za toplu vodu u domaćinstvu, pod uslovom da je oprema instalirana.

Za više informacija o Siemens RDS110 termostatu možete se obratiti lokalnom Siemens Solution i Distribution partneru:

SBT
Smart Building Technologies d.o.o.

Radoja Dakića 7
11080 Beograd, Srbija
Tel: + 381 11 4141 711
E-mail: office@sbt.rs
www.sbt.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti