Svetski dan čišćenja - Recikliramo zajedno

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Ekostar Pak, Fabrika kartona Umka i Kappa Star Recycling obeležili su i ove godine Svetski dan čišćenja 19. septembra u duhu "misli globalno, deluj lokalno".

Nove okolnosti izazvane koronavirusom koje nas upućuju na to da više vremena provodimo u lokalnim zajednicama, inspirisalo je ove kompanije da na ovaj važan dan za ekologiju organizuju čišćenje Savskog nasipa u Ostružnici.

Na ovaj način želeli su da urade nešto za zajednicu u kojoj posluju i šire motivišu ljude da isto urade u svom okruženju.

- Kompanije u našoj grupi posvećene su ciljevima održivog razvoja u svom poslovanju, ali nam je važno da i svojim ličnim primerom pošaljemo poruku da suštinsku promenu možemo napraviti jedino zajedničkim snagama i zato je naš motiv upravo "Recikliramo zajedno" - istakao je Miloš Ljušić, direktor papirne divizije KAPPASTAR Group.

Svetski dan čišćenja, koji se ove godine održao 11. put, jedna je od najmasovnijih ekoloških akcija koja se održava širom sveta sa željom da podstakne pojedince, organizacije i države da učestvuju u rešavanju problema zagađenja životne sredine otpadom.

Tokom akcije, u kojoj su zajedno učestvovali zaposleni Ekostar Paka, Fabrike kartona Umka, Kappa Star Recyclinga, građani Ostružnice i predstavnici opštine Čukarica, prikupljeno je više od 100 džakova otpada, od kojih je polovina predata na reciklažu.

Na ovaj način poslata je poruka da svi odvajamo otpad u domaćinstvima, odlažemo ga na propisano mesto i time doprinesemo reciklaži i očuvanju životne sredine.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti