Superioran za aluminijumske materijale

Komentari: 0

Sa MD266 Supreme glodalom od tvrdog metala razvijenim za potrebe vazduhoplovne industrije, kompanija Walter AG predstavlja “univerzalnog stručnjaka“ za aluminijum.

Pogodan je za široku primenu u svim grubim, poluzavršnim i završnim obradama, i posebno je dizajniran za obradu materijala iz ISO N grupe.

Proizvođač iz Tubingena u svom asortimanu nudi generaciju glodala MD266 Supreme (z2/z3) bez presvlake, sa središnjim rezom, “oslobođenim vratom“ i rasponom prečnika alata od 2 do 25 mm.

Prelazni radijus na kraju rezne ivice maksimizira kvalitet površine prilikom završne obrade.

Navedeni detalj, kompanija Walter, definiše kao razlog zašto je glodalo idealno za obradu zidova i dubokih džepova, posebno vidljivo na primerima operacija glodanja “žljebova“ ili “rampinga“.

Opcija unutrašnjih kanala za hlađenje kroz alat sa aksijalnim izlazom rashladne tečnosti (prečnika od 6 mm) maksimalizuje podmazivanje i poboljšava evakuaciju strugotine, što omogućava dug životni vek alata uz minimalno zadržavanje materijala na reznoj ivici, čime se obezbeđuje povećana pouzdanost procesa.

Visok stepen kvaliteta rada MD266 Supreme je posledica ugla spirale od 30° i mikrogeometrije niskih vibracija sa kružnim brušenjem sa oborenom ivicom.

Ovo je posebna prednost za korisnike, jer su velike brzine često praćene izazovnim uslovima. MD266 Supreme je posebno dizajniran za obradu kovanih legura aluminijuma.

Prvenstveno namenjeno za primene gde je fokus na velikoj snazi i brzini uklanjanja materijala, kao i maksimalnoj pouzdanosti procesa.

Najbolji primeri za to su mašinska obrada strukturnih komponenti u vazduhoplovnoj industriji, kao i komponenti u opštem mašinstvu.

Glodalo je sposobno za izradu“kanala iz punog materijala“ i “ramping“ i, pored dobrih performansi i pouzdanosti procesa, posebno je impresivno zbog svoje pogodnosti za univerzalnu primenu.

Za kompaniju Walter, ovaj “specijalista za aluminijum“ je još jedan prvoklasni alat u spektru vrhunskih proizvoda.

Ovlašćeni zvanični Walter Partner:
Garant WIS d.o.o.

Dimitrija Tucovića 3/5
11420 Smederevska Palanka
E-mail: office@garantwis.co.rs
Web: www.garantwis.co.rs

Kontakt podaci za kupce:
Walter Tools d.o.o.

Ulica heroja Nandeta 33
2000 Maribor
service.si@walter-tools.com
www.walter-tools.com



0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti