Slobodne zone Dubaija otvorene za kompanije iz Srbije

Komentari: 0
Fotografija od: PKS

Članovima Strateškog komiteta Saveta slobodnih zona Dubaija (Dubai Free Zone Council) danas je predstavljen potencijal privrede Srbije, kao i aktivnosti Privredne komore Srbije usmerene na internacionalizaciju poslovanja kompanija i povezivanje sa inostranim partnerima.

Dogovorene su mogućnosti za dalje jačanje bilateralnih odnosa i postavljena osnova za uspostavljanje strateške saradnje i efikasnije pozicioniranje kompanija iz Srbije u slobodnim zonama u Dubaiju.

Kako je istaknuto na sastanku, saradnja između Privredne komore Srbije, Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana i Saveta slobodnih zona Dubaija biće formalizovana usaglašavanjem i potpisivanjem Memoranduma o razumevanju.

Kompanije, kako iz Srbije, tako i čitavog regiona Zapadnog Balkana, imaće punu podršku slobodnih zona za pokretanje i razvoj poslovanja, a delegacija Saveta slobodnih zona Dubaija spremna je da poseti Srbiju i direktno predstavi mogućnosti i prednosti poslovanja u jednom od vodećih globalnih trgovinskih centara, Dubaiju.

Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije PKS u Dubaiju, naglasio je da je ova prezentacija prvi korak na uspostavljanju sistema podrške kompanijama sa Zapadnog Balkana da pokrenu svoj biznis u Dubaiju. „Pozitivna atmosfera i potpuna otvorenost za saradnju uveravaju da su naše kompanije više nego dobrodošle u slobodnim zonama Dubaija. Računamo na apsolutnu podršku Saveta slobodnih zona Dubaija i verujemo da ćemo kroz zajednički rad postići mnogo“, rekao je Selaković.

Ekonomije Zapadnog Balkana, a samim tim i Srbije, mogu snažno da rastu samo ako postiji dvosmerna privredna saradnja sa globalnim liderima poput Dubaija i Ujedinjenih Arapskih Emirata, dodao je on. „Verujem da ćemo nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju, uz maksimalnu podršku predsednika PKS Marka Čadeža, uspeti da otvorenost naših partnera i dobar status koji smo zaslužili pretvorimo u brojne uspešne primere firmi koje su razvile svoj biznis iz Dubaija. Šansu da se poslovanje razvija iz globalnog logističkog i poslovnog centra definitivno treba iskoristiti“, naglasio je Selaković.

Delegaciju Saveta slobodnih zona Dubaija činili su Dr Džuma Al Matruši, pomoćnik Generalnog sekretara Saveta slobodnih zona Dubaija i članovi Strateškog komiteta Ahmad Hamza, izvršni direktor DMCC, Tahnun Saif, direktor Mohammed Bin Rashid Aerospace Hub - Dubai South, Halid Al Zaruni, stariji potpredsednik i registrar DIFC, Buti Al Mheiri, stariji rukovodilac Mejdan grupe, Husam Abdala, stariji savetnik za organizacioni razvoj Dubai Airport slobodne zone i Sara Taher, Dubai HealthCare City.

Osim potpisivanja Memoranduma o razumevanju sa Savetom slobodnih zona Dubaija, očekuje se i potpisivanje istog dokumenta sa Khalifa Industrial Zone Abu Dhabi, najvećom slobodnom zonom u Abu Dabiju - glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti